Pro si contra sexului in timpul menstruatiei

Pro si contra sexului in timpul menstruatiei
  calendar_month   update 11 Nov 2015, ora: 21:41      
Multe femei nici nu vor sa auda de sex in timpul menstruatiei. Este o perioada atat de delicata incat nu isi doresc sa ii dezvaluie iubitului sau sotului aceasta intimitate. Exista insa si opinii pro, care nu considera experienta nicidecum una dezgustatoare.

Afla cateva dintre avantaje si dezavantaje si apoi decide tu daca e bine sau nu sa faci sex in perioada menstruatiei:

Pro: Ai parte de un lubrifiant natural

Sangele menstrual poate functiona ca lubrifiant suplimentar si in acest fel sa sporeasca placerea ambilor parteneri. Ca sa minimalizezi murdaria de pe lenjerie in timpul sexului asaza sub voi un prosop mare si tine la indemana niste servetele umede. E bine sa alegeti pozitii mai putin dinamice, care sa nu favorizeze fluxul de sange sau chiar sa faceti sex sub dus.

Contra: Poti ramane insarcinata

Chiar daca sansele de a ramane insarcinata sunt reduse in perioada menstruatiei ele nu sunt eliminate complet. Nu uita ca sperma poate rezista in sistemul reproducator pana la 3 zile. Daca menstruatia dureaza mai mult, iar ovulatia intervine mai devreme in ciclul menstrual, s-ar putea sa ai o surpriza neplacuta. Din acest motiv, e bine sa te protejezi ca intr-o partida de sex obisnuita. Prezervativul este sfant in acest caz.

Pro: Elimina durerile menstruale

Daca faci sex in acele zile, vei elimina crampele menstruale datorita eliberarii endorfinelor in timpul orgasmului. Contractiile uterului din timpul orgasmului pot micsora fluxul menstrual si implicit, vor micsora putin durata zilelor de menstruatie.

Contra: Poate fi periculos pentru sanatate

Sunt partial false zvonurile potrivit carora sa faci dragoste pe perioada ciclului menstrual ti-ar putea afecta sanatatea. Contactul cu sangele respectiv nu afecteaza penisul barbatului. Cu toate acestea, riscul pentru femeie este mai ridicat de a contacta un herpes genital sau virusuri precum HPV si HIV.
Recomandari