Psihoterapia, calea catre reechilibrare si regasire

Psihoterapia, calea catre reechilibrare si regasire
  calendar_month        
Pentru a avea o viaţă armonioasă, este esenţial să fim în echilibru cu noi înşine. Ori de câte ori parcurgem o experienţă pe care nu o vom înţelege şi nu o vom accepta, echilibrul nostru interior se clatină şi începem să manifestăm o serie de trăiri şi atitudini care vor conduce la modificări la nivelul vieţii de zi cu zi.

Suport în momentele dificile

Pentru a obţine o îmbunătăţire a vieţii noastre, este esenţial să descoperim obstacolele care stau în faţa normalităţii şi echilibrului. Fie că suntem la început de drum, fie că am trecut de a doua tinereţe sau suntem în plină forţă fizică şi psihică, există contexte care ne pot altera calitatea vieţii. Atunci când nu facem faţă singuri provocărilor şi ne este dificil să descoperim ce anume ne afectează emoţional, apelând la psihoterapie, avem şansa de a beneficia de suport, îndrumare şi ajutor în vederea depistării adevăratelor probleme şi a remedierii acestora.

Psihoterapia cognitiv-comportamentală, calea rapidă către obiectivele stabilite

Dorim să descoperim cauza problemelor noastre, dar şi să le soluţionăm eficient, fie că este nevoie de psihoterapie individuala, de cuplu sau de familie, terapia cognitiv-comportamentală se poate dovedi a fi cea mai bună abordare. Este de scurtă durată şi acţionează având la bază principiul conformă căruia elementele precum gânduri, emoţii şi stări comportamentale şi fiziologice fac parte dintr-un întreg, iar acţiunea asupra unuia, va avea efect şi asupra celorlalte, îmbunătăţindu-ne astfel acţiunile şi trăirile. Prin activităţile individuale propuse în cadrul terapiei individuale, modul în care gândim şi acţionăm poate fi modificat, astfel încât conflictele noastre interioare să poată fi soluţionate.

Terapia potrivită profilului nostru

Suntem parte dintr-o familie şi dorim să trăim în armonie, indiferent de dificultăţile în faţa cărora ne pune rolul nostru de părinte, copil, bunic, soţ sau soţie, atunci trebuie să descoperim care terapie ni se va potrivi cel mai bine. Avem probleme în cuplu, dar nu înţelegem cauza, şedinţele de psihoterapie de cuplu vor avea rolul de a ne ajuta să depistăm cauze, să diminuăm conflictele şi să conştientizăm punctele valoroase ale cuplului nostru.

Comportamentul copiilor, expresia momentelor parcurse

Viaţa ne provoacă încă din primii ani, astfel că un copil poate manifesta nelinişti, temeri şi anxietate în faţa oricărui context care tulbură firescul, care îl desparte de normalitatea cunoscută şi care îl plasează într-o arie neplăcută. Fie că nu acceptă grădiniţa sau, dintr-o dată, a devenit fratele mai mare al unui bebeluş, copilul va avea nevoie de sprijin pentru a înţelege şi accepta noile coordonate şi pentru a merge cu încredere mai departe. Şedinţele de psihoterapie copii au rolul de a pune în mâinile celor mici cheile către porţile cunoaşterii şi acceptării de sine, astfel încât să se poată plasa cu uşurinţă în contextele vieților lor.




Recomandari