Iti cade parul? Iata cele mai frecvente 6 cauze si cum trebuie sa actionezi

Iti cade parul? Iata cele mai frecvente 6 cauze si cum trebuie sa actionezi
  calendar_month   update 20 Oct 2015, ora: 05:58      
Te sperie faptul ca atunci cand iti pieptini parul ramai in mana cu o multime de fire de par? Trebuie sa stii ca fiecare femeie pierde in medie cam 100 de fire de par zilnic. Asta este normalul, insa uneori cantitatea de par pierduta este mult mai mare.
Iata care sunt cauzele si cand ar fi cazul sa ne ingrijoram, potrivit dermatologilor:

Ai deficit de vitaminte

Potrivit specialistilor, ca sa ai un par frumos si puternic trebuie sa ai grija de niveluld de vintamina B12 si de cel de fier. Insa trebuie sa te asiguri ca ii oferi organismului o cantitate suficienta de nutrienti, in special proteine. In acelasi timp, excesul de vitamina A poate impiedica regenerarea firelor de par.

Iei un tratament anume

Exista o lista lunga de medicamente care pot duce la pierderea parului, insa cele mai comune sunt cele pentru reglarea tensiunii arteriale si antidepresivele. De aceea, cand observi ca incepe sa ti se rupa firele de par sau chiar sa ramai fara parte din podoaba capilara, cel mai bine intreaba-ti medicul curant daca exista o legatura intre medicatie si acest fenomen.

Folosesti instrumente de coafat

Feonul, ondulatorul de par, placa de par, toate acestea pot deteriora podoaba capilara, mai ales daca le folosesti zilnic. Incearca sa reduci frecventa utilizarii lor si sa mai porti si parul in forma pe care ai primit-o de la Mama Natura.

Esti prea stresata

Prea multa munca, emotiile unui examen, stresul unor evenimente majore din viata precum casatoria sau divortul ori moartea unei persoane apropiate, toate acestea se rasfrang si asupra sanatatii podoabei capilare. Ciclul de viata al firului de par este dereglat, iar regenerarea este intarziata de toti acesti factori de stres emotional.

Te vopsesti prea des

Chimicalele folosite pentru colorarea podoabei capilare slabesc firele de par, care devin mult mai vulnerabile. Trebuie sa stii ca, ceea ce iti imaginai ca este o metoda de infrumusetare poate sa insemne, de fapt, moartea firelor de par.

Dormi cu parul strans in coada

Pentru femeile care au parul lung, o cauza a caderii parului ar putea fi faptul ca il tin mai tot timpul prins intr-o coada de cal, in special noaptea. Astfel, foliculii de par si stresati, motiv pentru care parul se deterioreaza mult mai rapid.
Recomandari