10 alimente care iti curata ficatul

10 alimente care iti curata ficatul
  calendar_month        
De sanatatea ficatului, organ in care se aduna multe toxine din mancare, depinde uneori sanatatea intregului organism. Daca vrei ca ficatul tau sa functioneze in parametri optimi, incearca sa reduci consumul de alimente procesate si apeleaza la 10 alimente care iti curata ficatul.

Stiai ca ficatul filtreaza si toxinele care intra in organism prin piele si prin sistemul respirator, nu doar prin cel digestiv? Ajuta-l sa-si faca treaba cu 10 solutii naturale.

Mere

Cel mai simplu mod de a-ti curata ficatul este chiar consumul zilnic al unui mar. Cea mai importanta fibra din mere, pectina, ajuta ficatul sa lupte cu toxinele din sistemul digestiv.

Grapefruit, lamai si lime

Combinatia de vitamina C si antioxidanti puternici din citrice stimuleaza activitatea ficatului. Bea dimineata un pahar de suc proaspat de grapefruit, lamai sau lime pentru un ficat sanatos.

Usturoi

Efectele puternice antibacteriene ale usturoiului sunt benefice pentru intregul organism, dar ficatul utilizeaza din usturoi si alicina si seleniul. Acestea curata si protejeaza ficatul de toxinele periculoase care pot deteriora in timp ficatul.

Avocado

Fructul de avocado mareste capacitatea ficatului de a se repara singur si poate avea efecte cu adevarat miraculoase. Cu doar doua avocado mancate pe saptamana, ficatul regenereaza semnificativ tesuturile afectate de toxine chiar si in numai o luna.

Ulei de masline presat la rece

Chiar daca sunt bogate in grasimi, uleiurile presate la rece pot avea un efect de curatare puternica a ficatului, atunci cand sunt consumate moderat. Lipidele din uleiul de masline sau de in presat la rece pot asimila o parte dintre toxine temporar, astfel incat ficatul nu este suprasolicitat.

Varza

Indiferent daca este murata sau dulce, proaspata sau gatita, varza contine elemente importante care activeaza enzimele utilizate de ficat pentru detoxifiere. Incearca sa mananci varza fara adaos de carnati sau sunculita, mezeluri procesate care solicita ficatul in mod deosebit.

Nuci

Nucile contin aminoacizi importanti pentru ficat alaturi de acizii grasi Omega-3. Consumul lor regulat elimina amoniacul din ficat, compus care poate contribui la numeroase boli ale ficatului. In plus, nucile ajuta si la oxigenarea sangelui, iar un ficat bine oxigenat este un ficat mai eficient.

Conopida

Legumele crucifere, in special conopida si broccoli, cresc nivelul de glucosinolat din organism, iar acest compus ajuta ficatul sa produca enzimele necesare pentru eliminarea toxinelor si a compusilor cancerigeni din intregul corp.

Ceai verde

Continutul bogat de antioxidanti al ceaiului verde contribuie la sanatatea ficacului in special prin catechine. Consumul de cacao are efecte similare, dar nu la fel de puternice.

Turmeric

Produs din radacina plantei de curcuma, turmericul este ingredientul principal din amestecul de condimente curry. Considerat cel mai benefic condiment pentru ficat, turmericul contribuie la productia enzimelor care elimina mai repede toxinele cancerigene din ficat. In plus, curcuma protejeaza si sanatatea pancreasului.

Autor: Iulia Anghel

Recomandari