3 uleiuri esentiale antigripale

3 uleiuri esentiale antigripale
  calendar_month        
Febra mare, frisoane, slabiciune corporala: esti atacata de virusul gripal! Uleiurile esentiale te ajuta sa te pui mai repede pe picioare.

Un ulei esential antiviral

Uleiul esential de Ravintsara este foarte utilizat in ORL si in bolile pulmonare. Bactericid, antiviral, antiinflamator, expectorant si mucolitic, acest ulei esential provine din distilarea frunzelor unui copac care creste in Madagascar. Este foarte placut in inhalari, iar utilizarea sa pe cale orala necesita aviz medical. El se asociaza adesea cu uleiuri esentiale de lavanda, mirt sau lemongrass.

Sfatul nostru: alege 100% uleiuri esentiale naturale pe care le gasesti in farmacie. Atentie: ele sunt foarte concentrate in ingredienti activi, de aceea nu trebuie sa fie administrate copiilor sub 6 ani si nu sunt permise pentru femeia gravida sau care alapteaza.

Un ulei esential antiinfectios

Uleiul esential de arbore de ceai este un bactericid major. Utilizat pe scara larga in dermatologie (mai ales pentru inflamatiile pielii), uleiul esential de arbore de ceai actioneaza, de asemenea, si asupra virusurilor, inclusiv asupra herpesului si gripei. In plus, el intareste sistemul imunitar.

Mirosul sau este neplacut, fiind foarte rar folosit in difuzii atmosferice. In ceea ce priveste administrarea orala, aceasta trebuie sa fie evitata prin auto-medicatie. Cu toate acestea, uleiul esential de arbore de ceai este foarte bine tolerat in masaje, cu conditia sa nu fie folosit in stare pura.

Sfatul nostru: dilueaza 10 - 20 picaturi de ulei esential in ulei vegetal (cum ar fi uleiul de nuci de Macadamia) cu care se maseaza pieptul, pliurile coatelor si genunchii de 2-3 ori zi, timp de 4-5 zile. Dar evita absolut orice aplicatie de pe fata!

Un ulei esential decongestionant

Uleiul esential de eucalipt are proprietati expectorante, mucolitice, antivirale si antiinflamatorii, este indicat in infectii bronho-pulmonare, raceli si gripa. Este indicat sa folosesti acest ulei esential amestecat cu un alt ulei esential neiritant pentru a evita riscul de iritatie a mucoaselor.

Uleiul esential de eucalipt se foloseste mai ales in masaje, dar poate fi utilizat si in inhalatii, in doze mici, turnandu-se cateva picaturi intr-un bol cu apa fierbinte.

Sfatul nostru: amesteca 1 picatura de ulei esential de eucalipt si o picatura de ulei esential Ravintsara intr-un bol cu apa fierbinte: astfel vei obtine o solutie de inhalat care decongestioneaza nasul si destupa sinusurile.
Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Interesant
  • person

    "cel mai ieftin rca"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right