Ashwaganda: planta "fierbinte"!

Ashwaganda: planta "fierbinte"!
  calendar_month        
Dintre toate plantele folosite in India de milioane de ani in medicina traditionala Ayurveda, ashwaganda, withania somnifera, este cea mai de pret. Radacina plantei este folosita in tratamente contra tusei, reumatismului, problemelor ginecologice, oboselii, slabiciunii corporale, inflamatiilor, ulcerelor, dar nu numai atat.

Ashwaganda este cea mai "potenta" planta a Indiei. Ea este folosita atat de femei, cat si de barbati, pentru cresterea libidoului si imbunatatirea functiei sexuale. In sistemul ayurvedic, ashwaganda este regina plantelor. Se poate spune ca este o planta fierbinte din 2 motive: in primul rand pentru ca este un bun afrodisiac, si in al doilea rand deoarece ea creste in regiunile cele mai calde ale Indiei.

Ashwaganda: ginseng indian

Ashwaganda mai este denumita si ginseng indian deoarece are efecte similare cu ginsengul chinezesc. In limba hindusa, numele ashwaganda inseamna "miros de cal", denumire care se refera mai putin la mirosul plantei, si mai mult la proprietatile sale: se spune ca ea confera celui care o foloseste puterea si sanatatea unui cal.

Actiunea plantei

Studiile in laborator au demonstrat ca planta are actiune antitumorala, antiinflamatorie, antifungica si antistres. Ea incetineste ritmul de crestere a tumorilor si le face mai sensibile la chimioterapie si radioterapie, fara sa creasca insa efectele secundare neplacute ale acestor terapii.

In afara de aceste efecte, planta este folosita pentru unele boli precum:anemia
artrita
bronsita
cancer
raceala
tuse
depresie
diaree


retentie de apa
hemoroizi
hipertensiune
hipoglicemie
reumatism
boli cu transmitere sexuala
ulcere
lupus
tuberculoza

Ea poate fi folosita si in cataplasme, cu uz extern, pentru curatarea ranilor si tratarea bolilor de piele (psoriazis, raie).

Precautii

Ashwaganda nu este recomandata pentru femeile insarcinate. Studiile pe cobai au aratat, ca singur efect secundar, ca planta duce la lezarea rinichilor, in cantitati mari. Acest efect nu a fost observat si la oameni, insa folosirea plantei cu moderatie este un gest prudent.

Ashwaganda are efect sedativ asupra sistemului nervos central, si mareste efectele celorlalte sedative din tratament (barbiturice). Persoanele care lucreaza cu echipamente grele sau carora le este necesar un grad ridicat de alerta (soferi) ar trebui sa tina minte acest lucru daca folosesc ashwaganda.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Slabeste intr-o saptamana
  • person

    "cea mai frumoasa culoare din lume este cea care ti se potriveste - coco chanel"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Ghete dama Kitty Negre
Shop Ele.rochevron_right