Beneficiile caiselor: bogate in antioxidanti, trateaza inima, ochii si pielea

history_edu ele.ro calendar_month 05 Iun 2013, 08:30 update 04 Iun 2013, ora: 16:18 photo_cameraBeneficiile caiselor
Vine perioada caiselor, asa ca fa-ti un bine si include aceste fructe minunate in alimentatia ta zilnica. Pe langa gustul minunat si hidratarea pe care ti-o ofera, caisele sunt pline de nutrienti care te ajuta in nenumarate probleme de sanatate.
De la preventii ale diferitelor tipuri de cancer si pana la o piele sanatoasa, iata care sunt beneficiile caiselor.
Previn cancerul
Antioxidantii puternici care se gasesc in caise ajuta corpul in lupta cu radicalii liberi care iti distrug celulele si ADN-ul din ele. Consumul regulat de caise poate preveni cancerul pulmonar. Cum? Cu ajutorul beta-carotenului, pe care caisa il contine in cantitati impresionante.
Desi controversate, recentele studii au aratat ca semintele de caise lupta impotriva cancerului datorita compusilor numiti "laetrile". Acestia sunt insa cunoscuti si pentru efectul toxic pe care il au asupra organismului uman.
Sunt bogate in antioxidanti
Caisele sunt pline de antioxidanti, fiind o sursa buna de Vitamina C si A. Aceasta din urma este cunoscuta ca o vitamina solubila care ajuta la diferentierea celulara si imbunatateste sistemul imunitar. Totodata, ajuta si la functionarea mai buna a creierului, mentinandu-i activitatea in parametri optimi.
Protejeaza inima
Varietatea de nutrienti care se gaseste in caise joaca un rol pozitiv in mentinerea unei sanatati de fier, in special atunci cand vine vorba de protejarea sistemului cardiovascular si prevenirea bolilor de inima.
Benefic este beta-carotenul, care ajuta in acest sens, prevenind formarea placilor oxidate de colesterol rau numit LDL. In plus, caisele ajuta la detoxifierea sangelui.
Au un continut ridicat de fibre
Nutritionistii recomanda in aceasta perioada sa consumi multe caise proaspete, in special daca ai probleme cu digestia. Datorita faptului ca sunt bogate in fibre naturale, caisele sunt esentiale in sanatatea colonului, ajutand la digestia si la reglarea metabolismului. Astfel, tu vei fi mai supla si mai sanatoasa.
Imbunatatesc vederea
Pentru ca este un fruct bogat in vitamina A si carotenoide, caisa te ajuta sa mentii sanatatea ochilor tai. Potrivit unui studiu recent, daca mananci caise de cel putin trei ori pe zi, ajuti la preventia aparitiei degenerarii maculare, o afectiune ce iti afecteaza vederea pe masura ce inaintezi in varsta.
Trateaza anemia
Indiferent ca le mananci in stare naturala, in prajituri, dulceturi sau cu iaurt, caisele contin o cantitate suficienta de fier, care te ajuta in producerea hemoglobinei, responsabila pentru oxigenarea corpului.
In plus, fierul ajuta la dezvoltarea celulelor si imbunatatirea sistemului imunitar. Poti consuma caise daca te simti obosita si daca organismul tau sufera de modificari bruste de temperatura.
Mentine pielea sanatoasa
Maseaza-te cu ulei de caise pe corp si vei beneficia de o piele sanatoasa, un par si unghii la fel de sanatoase.
Te ajuta sa slabesti
Caisele sunt sarace in calorii, in schimb sunt pline de nutrienti benefici pentru corpul tau. Include si caisele in alimentatia ta si nu vei ezita astfel sa le descoperi beneficiile.
Alte articole despre