Berea contribuie la intarirea sistemului osos si previne osteoporoza

Berea contribuie la intarirea sistemului osos si previne osteoporoza
  calendar_month        
Consumatorii de bere au motive in plus de bucurie, intrucat un studiu realizat de catre Departamentul de Inginerie a Produselor Alimentare de la Universitatea din California arata ca berea intareste oasele si ajuta la prevenirea unor boli ale sistemului osos precum osteoporoza.

Conform acestei cercetari, densitatea structurii osoase depinde de cantitatea de siliciu din dieta. Siliciul este important pentru cresterea si dezvoltarea structurii osoase si se regaseste in bere in cantitati semnificative.

aA€AzSiliciul prezent in bere este, intr-adevar, printre ingredientele nutritive care sunt benefice pentru sanatatea organismului uman.

Cei care consuma moderat bere sunt mai putin predispusi la osteoporoza, spre deosebire de abstinenti sau de persoanele care consuma alcool in cantitati foarte mariaA€At, declara Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Cercetatorii de la Universitatea din California au realizat un studiu in care au analizat modul de fabricare si de procesare a 100 marci de bere si continutul de siliciu din acestea. Rezultatele au aratat ca in functie de tipul de bere consumat, cantitatea de siliciu variaza de la 6.4 miligrame per litru pana la 56.5 mg/L.

Astfel, berile care detin concentratii mari de malt si de hamei sunt cele mai bogate in siliciu. In plus, studiul arata ca berea de tip lager este cea mai bogata in siliciu.

Cercetatorii americani de la Universitatea din California sustin ca berea, consumata cu moderatie, poate duce la cresterea sau mentinerea densitatii minerale a oaselor odata cu inaintarea in varsta si astfel, aceasta bautura poate reduce riscul aparitiei osteoporozei.

Mai mult, estimarile arata ca osteoporoza este o boala care afecteaza 12% din barbatii de peste 50 de ani si 33% din femeile din aceeasi categorie de varsta.

In cadrul studiului, cercetatorii au luat in considerare factori precum varsta, sexul respondentilor, consumul mediu de bere, dar si tipul de bere analizata. Cercetatorii americani si membrii Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie atrag insa atentia ca este vorba despre un consum moderat de bere, sustinut de un stil de viata sanatos si o alimentatie corespunzatoare.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Despre Badea
  • person

    "hmmm... cititi si dati-va cu parere. e un crazy blog"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right