Ce indicatii au plantele medicinale? (2)

Ce indicatii au plantele medicinale? (2)
  calendar_month   update 30 Iun 2003, ora: 14:19      
In acest articol continuam sa va prezentam cateva remedii care pot fi obtinute pe cale naturala prin utilizarea plantelor pentru diversele afectiuni care pot apare la femei si copii.

Insomniile
Macul galben: Somnifer natural care contine alcaloizi cu proprietati sedative si hipnotice. In cazul nervozitatilor, poate fi combinat cu valeriana sau cu pasiflora.

Musetelul: Aceasta planta este renumita pentru actiunea sa calmanta asupra intregului organism. Contribuie la un somn mai adanc, reparator. Se recomanda si in cazul tulburarilor digestive, stresului si durerilor de cap provocate de starile de nervozitate. Poate fi folosit sub forma de infuzie, in amestec cu teiul care are aceleasi proprietati.

Teiul: Este un sedativ usor pentru nervi si un antispasmodic recomandat in caz de insomnii si hipertensiune. El contribuie la un somn mai bun si mai adanc. Poate fi folosit in combinatie cu cuisoarele, care sunt si ele un foarte bun calmant.

Oboseala elevilor
Germenii de grau: Aceasta cereala stimuleaza intelectul si ajuta la crestere. A se consuma inainte si dupa perioadele mai incarcate (teze, examene) sau in perioada de crestere a copilului.

Nuca de Kola: Contine cafeina si teobromina, substante stimulatoare ale sistemului nervos si muscular. Ideala pentru adolescentii care se pregatesc sau sustin examene. Renumita pentru activitatea pe care o are impotriva oboselii si a stresului. Trebuie, insa, evitat a se consuma dupa masa, putand produce tulburari de somn (insomnii).

Pasiflora: Calmant natural foarte slab, pasiflora contribuie la linistirea copiilor care adorm greu seara. In combinatie cu polenul isi mareste eficacitatea. Aceasta planta contine majoritatea vitaminelor si sarurilor minerale de care au nevoie copiii.

Oboseala fizica
Elentherococus: Stimuleaza sistemul nervos si mareste rezistenta la stres, creste imunitatea organismului, fiind foarte eficient in special dupa eforturi fizice intense. Nu se recomanda a se administra copiilor.

Ginseng-ul: Contine vitaminele B si C si acizi aminati contribuind la tonifierea intelectuala si fizica. A se consuma de preferinta dimineata pentru ca poate produce stari de insomnie. Se recomanda a nu se administra concomitent cu unele excitante cum ar fi cafeaua sau ceaiul. Consum limitat in timpul sarcinii.

Guarana: Bogata in cafeina, aceasta planta permite o recuperare rapida dupa oboseala acumulata, in special dupa efort fizic sustinut. Este folosita si in unele regimuri de slabire.
Spirulina: Alga bogata in proteine si minerale care actioneaza impotriva oboselii. Poate inlocui guarana daca aceasta nu este suficient de eficace.

Recomandari