Colonul iritabil salvat de plantele medicinale

Colonul iritabil salvat de plantele medicinale
  calendar_month        
Cu totii suferim de o alternanta a tranzitului intestinal, resimtita diferit pe parcusul zilei si pe care deseori o punem pe seama alimentelor consumate.

Departe de a fi doar rezultatul asocierilor gresite de hrana pe care le facem, aceasta reprezinta de fapt o afectiune intestinala.

Sindromul colon iritabil sau colopatia determina dureri sau disconfort abdominal, crampe sau borborisme, diaree sau constipatie.

Cele mai recente studii arata ca in Romania aproximativ o patrime dintre adulti au simptome de colon iritabil, iar dintre acestia doar o treime se prezinta la medic.

Afectiunea este mai frecventa in a 3-a si a 4-a decada de viata, in special la femei si se situeaza pe a doua pozitie in ierarhia cauzelor de absenteism la serviciu, dupa raceala. Colopatia functionala este una dintre patologiile cele mai jenante in viata de zi cu zi si face obiectul unui numar foarte mare de consultatii medicale.

Primele simptome
Persoanele afectate de colopatie sufera de dureri abdominale si tulburari ale tranzitului intestinal (constipatie, diaree sau alternanata).

Alte simptome ale colopatiei sunt senzatiile de balonare frecvente, anorexia, greata, regurgitatiile, digestia lenta, satietatea precoce, oboseala fizica si intelectuala, tulburari vasomotorii cutanate, palpitatii, dureri de cap etc. Adesea aceste tulburari se amelioreaza in perioadele de repaus fizic si psihic si se agraveaza in perioadele de surmenaj si griji intense.

Stresul si oboseala cresc riscul de aparitie a sindromului colonului iritabil
Factorul psihic se regaseste in declansarea simptomelor in 70% din cazuri. La peste jumatate din bolnavi se depisteaza stresul psihic, situatii conflictuale, surmenaj, sensibilitate crescuta care declanseaza un raspuns fiziologic intestinal exagerat sau alterat.

Conform unui nou studiu american publicat in American Journal of Gastroenterology, chiar si lucrul in ture creste riscul de a dezvolta sindrom de colon iritabil.

Administrarea indelungata a produselor medicamentoase precum penicilina si alte antibiotice creeaza o predispozitie catre aparitia colonului iritabil deoarece acestea distrug bacteriile benefice ce protejeaza sistemul digestiv. De asemenea alimentatia nerationala, tutunul si alcoolul sau sedentarismul joaca un rol important in disconfortul intestinal.

Tratamentul fitoterapeutic al colopatiei
Fitoterapia ofera o alternativa eficienta de tratament al colonului iritabil, actionand atat asupra factorului psihic delansator, prin plante sedative, calmante, cat si asupra simptomelor, prin fitocomplexe cu rol antispastic, reglator al tranzitului intestinal, carminativ.

Capsulele Colon Sanatos de la Laboratoarele Fares BioVital au fost concepute special de echipa de cercetare de la laboratoarele din Orasie pentru tratamentul sindromului colonului iritabil.

Plantele din compozitia sa (frunze de maslin, menta, volbura, valeriana, sunatoare, obligeana, lavanda, scortisoara) au atat proprietati calmante, sedative, cat si stomahice, antidiareice, antispastice si carminative, facilitand eliminarea gazelor intestinale.

Datorita efectului antialgic si antidepresiv, sunt eficiente in colicile intestinale care au un important determinism psihic. Se administreaza 1-2 capsule de 3 ori pe zi, dupa masa, timp de 2-3 luni.

Evaluarea eficientei Capsulelor Colon Sanatos a aratat ca la toti pacientii cu sindrom de intestin iritabil la care s-au administrat timp de o luna aceste capsule, au disparut colicile abdominale si meteorismul, s-a reglat tranzitul intestinal, s-a ameliorat starea psihica, pacientii nemaiavand nevoie sa asocieze alt tratament alopat.Pretul recomandat al Capsulelor Colon Sanatos variaza intre 17 lei si 18,50 lei.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Slabeste intr-o saptamana
  • person

    "cea mai frumoasa culoare din lume este cea care ti se potriveste - coco chanel"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right