Dr Oz: top 10 condimente care previn bolile si incetinesc imbatranirea

Dr Oz: top 10 condimente care previn bolile si incetinesc imbatranirea
  calendar_month        
Tot mai multe condimente sunt clasificate in termeni benefici pentru sanatate, in special pentru ca previn bolile si incetinesc imbatranirea. Dr. Oz crede in medicina alternativa si promoveaza din plin sfaturile medicului Joseph Mercola, un specialist cu convingeri aprige in terapia nutrionala.

Te-ai intrebat vreodata de asiaticii reusesc sa se mentina atat de supli? Motivul ar putea fi utilizarea bogata de condimente, in defavoarea gustului dat de grasimi saturate si zahar. Bucataria mediteraneana se bazeaza si ea pe condimente in general, fiind considerata o varianta extrem de sanatoase de nutritie. Iata ce condimente recomanda Dr. Oz din lista celor promovate de specialistul in medicina alternativa, Joseph Mercola!

1. Turmericul

Planta perena numita turmeric se consuma masiv in India, unde cazurile de cancer sunt mult mai rare decat in restul lumii. Curcumina, un compus de culoare galbena continut de turmeric, protejeaza celulele corpului si previne dezvoltarea celor canceroase. Indienii au si cea mai scazuta rata a pacientilor cu Alzheimer din lume, tot datorita consumului mare de turmeric.

2. Usturoiul

Un real medicament natural, usturoiul are efecte benefice in aproape toate afectiunile corpului. Combate durerile musculare si articulare, este bogat in antioxidanti, are efect analgezic, omoara bacteriile, inlatura simptomele astmului si a bronsitei, elimina parazitii intestinali si intareste sistemul imunitar.

3. Scortisoara

Acest condiment delicios contine compusi antiinflamatori care ajuta la atenuarea durerilor. In plus, are proprietati antibiotice si protejeaza impotriva infectiilor urinare, cariilor si afectiunilor gingivale. E.coli este o bacterie ucisa cu succes de scortisoara!

4. Amestecul jamaican

Amestecul de condimente jamaicane extras din planta "Pimenta dioica" are un gust piperat si seamana cu o combinatie intre scortisoara, usturoi, ienupar si nucsoara. Adaugat in supe si salate, are efecte anti-balonare si ajuta procesul digestiv, echilibrand totodata nivelul glicemiei in corp.

5. Ghimbirul

Proprietatile antiinflamatorii ale ghimbirului mentin arterele sanatoase (deci protejeaza inima). Condimentul mai omoara si bacteriile si fungii, previne ateroscleroza, inlatura greata si reduce nivelul colesterolului din corp.

6. Oregano

Oregano distruge radicalii liberi care induc imbatranirea prematura a organismului. In plus, este unul dintre antibioticele si antifungicele naturale cele mai puternice. Omoara bacteria candidozei si ciupercile care produc infectii ale unghiilor.

7. Maghiranul

Studiile arata ca introducerea maghiranului in dieta este o forma de tratament impotriva tulburarilor digestive. Cateva picaturi de ulei de maghiran in apa din cada ajuta la combaterea insomniei.

8. Salvia

Inflamatiile de la nivel celular sunt responsabile cu grabirea procesului de imbatranire a corpului. Salvia, consumata in orice forma, trateaza simptomele artritei reumatoide, ale astmului, aterosclerozei si ale altor boli care conduc la blocarea arterelor.

9. Cimbrul

Cimbrul este un adjuvant excelent in tratarea guturaiului si a pneumoniei. Studiile arata ca acest condiment poate sa omoare bacteria extrem de periculoasa MSRA, responsabila cu infectii stafilococice cu potential letal.

10. Busuiocul

Acest condiment folosit foarte des in bucataria italieneasca este bogat in antioxidanti, substante care lupta impotriva deteriorarii celulelor si a imbatranirii premature. Consumat in orice forma, are efecte antiseptice si chiar afrodisiace!



Autor: Adelina Dobrin

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right