Energie in pahar - sucuri vitaminizante
history_edu ele.ro calendar_month 16 Sep 2010, 09:48
Uita de clasicul suc de portocale la micul dejun! Pentru a-ti face plinul cu energie inainte de iarna, ai nevoie de vitamine. Mizeaza pe sucul de mere, pere si multe alte vegetale colorate ce iti vor da pofta de viata. Testeaza retetele noastre!
Vom folosi in sucuri doar fructe si legume specifice toamnei, pentru a beneficia intotdeauna de ingrediente proaspete.
Perele au efecte antistres. Merele ajuta sistemul digestiv, imbunatatesc memoria si protejeaza sistemul cardiovascular de efectele negative ale colesterolului.
Morcovii sunt adevarate arme anti-aging datorita continutului mare de antioxidanti, mentin sanatatea ochilor, pielii si parului.
Strugurii contin resveratrol, o substanta despre care s-a demonstrat ca lupta impotriva obezitatii, dar este si un antioxidant cu efecte benefice la nivelul intregului organism.
Telina este un adevarat medicament pentru organism, continand o sumedenie de vitamine (C, K, B1, B6) si minerale (potasiu, zinc, fosfor, calciu), avand, printre altele, rol de reglare a disfunctiilor hormonale si de detoxifiere.
Sfecla rosie contine betacianina, un antioxidant puternic, ce ii confera acestei legume culoarea sa deosebita. Beneficiile consumului de sfecla rosie asupra organismului sunt scaderea colesterolului, protejarea ficatului si prevenirea cancerului.
1. Suc de pere, mere si morcovi
Ingrediente: 2 pere, 1 mar, 2 morcovi
Preparare: spala si usuca fructele si legumele, taie marul si perele in 2 bucati. Baga tot la blender. Gusta!
2. Suc de mere, struguri si telina
Ingrediente: 1 ciorchine de strugure, 1 mar, 2 morcovi, 1 fir de telina
Preparare: spala si usuca fructele si legumele, taie marul in 2 bucati. Baga tot la blender. Gusta!
3. Suc de mar si telina
Ingrediente: 2 mere, 1 fir de telina
Preparare: spala si usuca fructele si legumele. Taie-le in bucati nu foarte fine. Baga tot la blender. Gusta!
4. Suc de pere, ghimbir si telina
Ingrediente: 3 pere, 1 fir de telina, 1 cm de ghimbir proaspat
Preparare: spala si usuca fructele si legumele. Baga tot la blender. Gusta!
5. Suc de morcovi si de mere
Ingrediente: 3 morcovi, 1 mar
Preparare: spala si usuca fructele si legumele, taie-le in bucati grosiere. Baga tot la blender. Gusta!
6. Suc de sfecla rosie, morcovi si telina
Ingrediente: 1 sfecla rosie, 3 morcovi, 10 cm fir de telina, 1/2 lime
Preparare: spala cu peria sfecla si morcovii. Spala si usuca telina, decojeste lamaia. Baga tot la blender. Gusta!
Autor: Nuage
Alte articole despre
Recomandari
Newsletter Ele.ro
din adolescenta
- person
"va puteti plimba pe oricare dintre alei , dar daca veti ajunge la inima mea calcati cu grija"