Ghimbirul - utilizari si efecte

Ghimbirul - utilizari si efecte
  calendar_month        
Ghimbirul are numeroase efecte benefice asupra sanatatii. El combate oboseala, tulburarile digestive si disfunctiile erectile. Iata cum te poti trata cu ghimbir!

Ghimbirul antiinflamator natural

Reumatism, dureri de cap: ghimbirul este un aliat pretios in tratarea inflamatiilor si durerilor. El impiedica productia de prostaglandine, hormoni precursori ai mecanismelor inflamatorii.
Reumatism: dilueaza 1 ml ulei esential de ghimbir in 30 ml ulei vegetal. Aplica 6 picaturi din amestec in masaj dimineata si seara pe regiunile dureroase.
Dureri de cap: fa o infize din 500 mg - 1 g ghimbir uscat in 150 - 250 ml apa timp de 5-10 minute. Bea 2-4 cani pe zi.

Contra greturilor

Ghimbirul contine gingeroli, substante active ce actioneaza asupra mucoasei stomacale, ce stopeaza greturile si varsaturile. Aceste efecte au fost demonstrate la persoanele afectate de raul de transport si la femeile insarcinate, dar si in urma interventiilor chirurgicale sau in caz de chimioterapie.
Rau de transport: 250 mg - 1 g ghimbir uscat sau 2-5 g ghimbir proaspat cu o ora inainte de plecare.
Sarcina: infuzie din 250 mg ghimbir uscat, de 4 ori pe zi.

Energizant

Bogat in vitaminle C, D si B, in saruri minerale (potasiu) si oligoelemente (calciu, magneziu, cupru, zinc), ghimbirul este un tonifiant natural. Integreaza-l in alimentatia ta, dar nu depasi 2 g de ghimbir uscat pe zi sau 10 g proaspat.

Constipatie

Uleiul esential de ghimbir este un laxativ usor, fiind astfel util contra constipatiei. Pune doua picaturi de ulei esential de ghimbir pe abdomen si maseaza in cercuri mari, in sensul acelor de ceasornic au inghite o picatura de ulei esential intr-o lingura cu ulei de masline inainte de masa.

Inima

Ghimbirul are proprietati anticoagulante demonstrate stiintific si reduce colesterolul in studiile efectuate pe animale. Consuma-l regulat, asociindu-l cu ceapa si usturoiul.

Digestie usoara

Ghimbirul grabeste si usureaza digestia, actionand asupra mucoasei stomacale si stimuland secretia de sucuri gastrice si a unor enzime digestive.

Antidiabetic

Cercetatorii au demonstrat in 2006 ca extractul de ghimbir diminueaza nivelul de glucoza si de trigliceride din sange in cazul cobailor diabetici.


Autor: Nauge

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Vanatoarea de suflete
  • person

    "incearca sa fii un om mai bun... e asa placut..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right