Ierburile si secretul vindecarilor miraculoase

Ierburile si secretul vindecarilor miraculoase
  calendar_month        
Rozmarinul, busuiocul, salvia, menta , oregano sau cimbrul sunt doar cateva dintre ierburile inzestrate de natura cu proprietati benefice care ajuta la prevenirea si tratarea a numeroase afectiuni.

Cancerul, anemia, hipertensiunea sau intoxicatiile alimentare pot fi combatute foarte eficient cu ierburile pe care le folosesti in bucatarie.




Rozmarin pentru anemie

Frunzele de rozmarin contin cantitati mari de fier, a carui lipsa din organism duce la anemie. Aceasta planta contine si carnosic, o substanta care protejeaza creierul de efectele nocive ale radicalilor liberi. Reduce riscul de atacuri cerebrale si afectiuni neurodegenerative precum Alzheimer.

Busuioc pentru hipertensiune

Busuiocul contine anumite substante care actioneaza ca niste medicamente, reducand tensiunea arteriala. Influenteaza nivelul de endoteline, proteine care comprima vasele de sange.

Schinduf pentru diabet

Schinduful, cunoscut si sub numele de fan grecesc sau molotru, este o planta leguminoasa, folosita in bucatarie si in medicina. Extractul de schinduf imbunatateste controlul nivelului de zahar din sange si micsoreaza rezistenta la insulina. Este util si pentru femeile care alapteaza, stimuland productia de lapte.

Oregano pentru candida

Oregano contine agenti antifungici puternci. Acestia inhiba dezvoltarea ciupercii candida si a altor infectii fungice. Oregano actioneaza mai bine chiar decat medicamentele.

Coriandru pentru intoxicatia alimentara

Uleiul de coriandru lupta impotriva bacteriilor care cauzeaza intoxicatii alimentare. Carnea rosie si de pui este purtatoare de bacterii nocive care duc la intoxicatii, in special atunci cand nu este gatita corespunzator.

Pentru a preveni intoxicatiile tot ce trebuie sa faci este sa presari putin coriandru pe preparatele tale.

Salvie pentru memorie

Salvia imbunatateste memoria si atentia si inhiba metabolizarea unei chimicale produse de creier care este asociata cu aceste procese.

Cardamom pentru ulcer stomacal

Daca suferi de ulcer stomacal, incearca sa adaugi in mancarurile tale si putin cardamom. Extractul din uleiul de cardamom protejeaza stomacul de ulcerul provocat de alcool sau aspirina.

Menta pentru digestie

Enzimele din menta stimuleaza procesele digestive si ajuta la metabolizare grasimilor si amidonului. Daca acest proces nu are loc inainte ca mancarea sa ajunga la stomac, aceasta nu este bine procesata si apar probleme precum constipatia, diareea sau gazele intestinale.

Cimbru pentru cancer

Cimbrul contine falvonoide, un tip de antioxidanti foarte puternici, care previn cancerul si reduc riscul de atacuri de inima si infarct. Aceste substante imbunatatesc si eficienta vitaminei C, care este tot un antioxidant puternic. Vitamina C reduce cantitatea de radicali liberi care cauzeaza cancer.

Papadie pentru sistemul imunitar

Papadia contine cantitati importante de flavonoide, care au proprietati antiinflamatorii. Contine si substante care stimuleaza celulele sanatoase sa atace organismele straine si nocive.

Autor: Mihaela Rotaru

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Bogdan
  • person

    "cuvintele frumoase incanta prostii"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right