Ingrijeste-ti dintii cu produse naturale!

Ingrijeste-ti dintii cu produse naturale!
  calendar_month        
Ce intra in gura ramane acolo, chiar daca nu inghiti! Gura si gingiile absorb bacterii, dar si substante chimice din pasta de dinti si apa de gura. De aceea sanatatea gurii are impact asupra starii generale de sanatate.

Alegerea produselor de ingrijire orala este la fel de importanta ca si alegerea alimentelor sau cremei de fata. De aceea, si in acest caz, nu uita ca te poti baza pe produse cat mai naturale.

Iata cateva ingrediente pe care nu le-ai dori in produsele tale de ingrijire dentara!

Evita alcoolulMarea majoritate a apelor de gura de pe piata contin un procent ridicat de alcool (aproximativ 20%). Acest procent este mai mare decat cel din bauturile alcoolice: 5% in bere si 12% in vin. Nu ti se pare cam mult?

Alcoolul nu este necesar necesar pentru uciderea microbilor. Poti sa scapi de ei pe cale naturala, cu ajutorul ierburilor de genul: echinacea sau extract de samburi de grepfrut.

Folosind aceste ierburi, vei scapa si de senzatia de arsura simtita atunci cand te speli cu o apa de gura cu alcool. O apa de gura naturala ar trebui sa mai contina gel de aloe vera si ulei de cocos, care ingrijesc foarte bine gingiile.

Uita de detergent

Vrei sa ai detergent in gura? Lauril sulfatul de sodiu (SLS), un ingredient care se gaseste in mod curent in pastele de dinti , este de fapt un detergent care face pasta de dinti mai spumoasa. El poate irita gingia si mucoasele.

Evita aditivii si conservantii

Daca eviti ingredientele artificiale din mancare, de ce sa nu le eviti si in produsele de ingrijire dentara? Marea majoritate a pastelor de dinti si a apelor de gura contine coloranti, zaharina si arome artificiale. Citeste deci etichetele si alege produse cat mai naturale!

Recomandari