Pasii care te vor ajuta sa ai un par sanatos timp indelungat

Pasii care te vor ajuta sa ai un par sanatos timp indelungat
  calendar_month     photo_cameraFreepik.com    
Să recunoaștem că ne dorim să avem acel păr desprins din reviste, puternic, sănătos și ușor de aranjat. Uneori, este dificil să le obținem pe toate, fie dintr-o rutină neadecvată, fie din cauza altor factori externi. Dacă îți dorești un păr puternic și strălucitor, îți prezentăm câțiva pași care să te ajute timp îndelungat.

Nu îți spăla părul în fiecare zi

Șamponarea părului te ajută să elimini murdăria și să îi redai strălucirea. Cu toate acestea, spălarea excesivă poate elimina uleiurile naturale și tendința de îngrășare crește. Dacă nu este absolut necesar, încearcă să nu îți speli părul în fiecare zi, ci măcar la două sau trei zile. Există diferite metode de a-l aranja, astfel încât să nu se observe că nu e proaspăt spălat și, în același timp, să arate și bine.

Aplică o cantitate potrivită de șampon

Dacă aplici mai mult șampon la o spălare obișnuită, asta nu înseamnă că se curăță mai bine. Din contră, o cantitate mai mare de șampon poate duce la îndepărtarea uleiurilor naturale ale părului. Aplică șamponul numai pe scalp și la rădăcină, nu pe toată lungimea părului. De asemenea, pune șamponul în palmă, amestecă-l cu puțină apă și freacă-l între mâini pentru o spălare corectă. Masează pielea scalpului doar cu vârful degetelor, nu prin frecare.

Folosește întotdeauna balsam

Balsamul ales și aplicat corect poate face diferența între un păr strălucitor și unul care se încurcă foarte repede. Pentru efecte de durată, balsamul de păr trebuie aplicat după fiecare spălare, într-o cantitate suficientă în funcție de lungimea firului de păr și lăsat să acționeze în jur de două minute.

Este important să alegi acel balsam de par potrivit tipului de păr, astfel încât să obții rezultatele așteptate, iar părul să fie mătăsos și strălucitor. Părul ondulat are nevoie de o altă hidratare față de părul fin, așa că întotdeauna optează pentru gama care este adaptată nevoilor tale.

Masează scalpul

Accelerarea circulației sângelui la nivelul scalpului poate ajuta la îmbunătățirea sănătății și aspectului și, de asemenea, la creșterea fluxului de sânge către foliculii de păr. Un masaj zilnic al scalpului poate crește grosimea și rezistența firului de păr în timp. De aceea, este bine să nu uiți de acest pas dacă îți dorești ca părul tău să fie sănătos de la rădăcină până la vârfuri.Îți poți masa scalpul prin mișcări circulare cu vârful degetelor timp de câteva minute, atât pe părul uscat, cât și pe părul umed. O altă variantă ar fi și un aparat sau o perie pentru masajul scalpului, care oferă o eficiență maximă.

Dieta bogată în proteine

Pe lângă toate produsele pe care le folosești pentru îngrijirea părului, dieta este o piesă de rezistență în procesul obținerii părului strălucitor. O dietă bogată în proteine îți ajută părul să crească sănătos, iar o lipsă a lor poate duce la căderea acestuia. Astfel, include în mesele tale următoarele alimente:

- ouă;
- pește (macrou și somon);
- nuci și semințe;
- carne slabă;
- spanac și varză;
- fasole și leguminoase.

Aplică măști hrănitoare

În fiecare săptămână, stabilește o rutină în care să aplici o mască hrănitoare după șamponare și balsam. Este important să o folosești după rutina obișnuită, adică șampon și balsam, pentru că părul trebuie să fie complet curățat pentru a absorbi substanțele nutritive ale măștii.

Aplică întotdeauna pe părul umed, de la mijloc până la vârfuri, într-un mod generos. Poți să te ajuți de un pieptăn pentru a distribui uniform tot produsul, iar apoi prinde-l într-un coc. Lasă masca să acționeze câteva minute bune, pentru a te bucura de rezultate. La final, clătește din abundență pentru ca părul să fie complet curat.

Aceștia sunt câțiva pași esențiali care te vor ajuta să ai un păr strălucitor și mătăsos timp îndelungat. Ține cont de ei și stabilește o rutină adecvată părului tău, astfel încât să radiezi din orice unghi.


Recomandari

Newsletter Ele.ro

Si ce?
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right