Plante contra reumatismului

Plante contra reumatismului
  calendar_month        
Dureri articulare, artrita, artroza... atatea boli care necesita un tratament terapeutic elaborat. Fitoterapia poate reprezenta o varianta sau o completare a tratamentului clasic. Iata care sunt plantele cele mai cunoscute pentru tratarea reumatismului!

Afectiunile articulatiilor provoaca dureri de origine mecanica (uzura) si/sau inflamatorie, care duc adesea la limitarea miscarilor. Antalgicele si antiinflamatoriile reprezinta prima varianta terapeutica recomandata de medici, in asociere cu masuri igienico-dietetice (de exemplu, scaderea in greutate pentru reducerea masei care apasa asupra articulatiilor).

In afara acestor medicamente, mai exista si numeroase plante ce contin molecule cu efecte surprinzatoare asupra acestor dureri. Zoom asupra acestor cadouri oferite de Mama Natura!

Tratamentul naturist al artriteiCaracterizata prin inflamatia si marirea in volum a articulatiilor, artrita este adesea o boala dureroasa. Provocand rigidizarea articulatiilor, ea handicapeaza autonomia in miscari a pacientilor. Mai multe plante pot fi utilizate pentru proprietatile lor antiinflamatorii, cum ar fi: coacazele neagre, gheara-diavolului (Harpagophytum), musetelul, plopul, salcia sau rozmarinul. Actiunea lor antalgica si antireumatismala reduce puseele dureroase si mareste capacitatea de miscare a articulatiilor afectate.

Atentie: in cazul artritelor de origine infectioasa sau alergica, fitoterapia va fi insotita intotdeauna de tratamente medicamentoase, prescrise de medic.

Tratamentul naturist al artrozei

Adesea o consecinta a varstei, artroza se defineste prin degenerescenta si lezarea progresiva a cartilagiului articulatiilor. Aceasta boala dureroasa reprezinta forma cea mai frecventa de reumatism. Durerile acestea acute pot fi tratate cu cretusca (Spiraea ulmaria) care, in plus fata de activitatea antiinflamatorie, contine si numeroase oligoelemente care participa la protejarea cartilagiilor si la mineralizarea osului.

Mai sunt indicate si fructele si legumele bogate in vitamine si oligoelemente, precum ananasul, coacaza neagra, loboda, zmeura si porumbul. Consumul lor regulat poate contribui la reconstructia osului si la lupta contra durerii.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Singuratate cu dus si intors
  • person

    ""ce este un barbat celibatar? un barbat care a pierdut ocazia sa faca fericita o femeie!""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right