Polivalenta pepenelui verde

Polivalenta pepenelui verde
  calendar_month        
Cu toate ca nu este considerat inca un superaliment, pepenele verde reprezinta un fruct polivalent ce trebuie integrat in dieta noastra pentru o alimentatie sanatoasa.

Proprietati si Efecte

Potrivit analizelor efectuate in diverse studii, pepenele verde este alimentul cel mai bogat in licopen, substanta cea mai puternic antioxidanta din familia carotinoidelor. Acesta contine, in medie, cu 60% mai mult decat rosia!

Astfel, un pepene verde contine echivalentul a 108-162% din cantitatea de licopen necesara pe zi pentru a preveni cancerul de san si 903-1885% pentru cancerul de prostata.

Pepenele verde este celebru pentru continutul sau intr-un aminoacid (fenilalanina), a carui actiune este benefica impotriva bolii Parkinson. Astfel, o felie de pepene de aproximativ 300 g contine pana la 23% din doza zilnica recomandata pentru a avea un efect protector impotriva acestei boli.



In mai mica masura, pepenele rosu contine cantitati deloc neglijabile de beta-criptoxantina care poate ajuta la prevenirea cancerului de stomac si gura; de asemenea, el contine magneziu ce ajuta la reducerea intensitatii migrenelor si vitamina C.

S-au identificat 24 de functii ale organismului ce pot beneficia de consumul regulat de pepene, ceea ce il face sa fie apreciat in perspectiva unei preventii globale a bolilor.

Stiati ca...

Cultura pepenelui verde este a doua ca importanta in lume, dupa aceea a rosiei.

Prima tara producatoare de pepene verde este China, a carei productie o depaseste pe aceea a tuturor celorlalte tari impreuna.

Recomandari