Proprietatile magice ale otetului

Proprietatile magice ale otetului
  calendar_month        
Otetul este un aliat pretios al sanatatii noastre. Bogat in nutrimente, el ne ajuta sa slabim, faciliteaza digestia, are virtuti anticolesterol, antihipertensive si lupta contra imbatranirii si otitelor.

1. Ajuta la slabit

Studiile afirma ca otetul adaugat in dieta ajuta la mentinerea mai indelungata a senzatiei de satietate, ducand astfel la pierderea a 500 g pe luna.

Pune o lingurita de otet de mere intr-un pahar cu apa de 3 ori pe zi, si bea timp de 4-6 luni. Contraindicatii: ulcer, gastrita, reflux gastro-esofagian (raman valabile si la celelalte puncte ale articolului).

2. Lupta impotriva colesterolului

Otetul este bogat in pectina, o fibra solubila in apa care incetineste absorbtia alimentelor si lichidelor in intestin.

Parcurgand lent tubul digestiv, ele elimina colesterolul. Posologie: o lingurita de otet de mere si o lingurita de miere intr-un pahar cu apa, de 3 ori pe zi, cu un sfert de ora inainte de mese, 3 luni. Contraindicatii: aceleasi ca mai sus.

3. Faciliteaza digestia

Otetul administrat zilnic previne ulcerele gastrice, obligand stomacul sa fabrice un suc protector, si ucide bacteriile responsabile de probleme digestive (colite).

Foloseste aceeasi reteta ca mai sus, dar apa sa fie calduta, 1 data/zi, pana la disparitia simptomelor. In cura de maxim 3-4 zile.



4. Antihipertensiv

Consumul zilnic de otet este asociat cu scaderea tensiunii arteriale. Acidul acetic din otet scade presiunea sangvina si activitatea reninei, o enzima responsabila de producerea peptidelor vinovate de hipertensiune.

Posologie: 2 lingurite de otet de mere si o lingurita de miere diluate intr-un pahar de apa, de 2 ori pe zi, timp de 4-6 luni maxim.

5. Echilibreaza glicemia

Se pare ca tot acidul acetic este responsabil de acest efect. Posologie: 1 lingurita de otet de mere intr-un pahar cu apa, de 3 ori pe zi, cu un sfert de ora inainte de masa, 3 luni.

6. Calmeaza durerile de gat

Otetul este un puternic antiseptic, de aceea poate fi folosit contra infectiilor gatului, angine, laringite etc.

Posologie: 1 lingurita otet de mere + 1 lingurita miere intr-un pahart de apa calda, de 4 ori/zi, pana ce durerea dispare.

7. Contra afectiunilor urechii

Otetul este un puternic antibacterian, care actioneaza mai ales asupra stafilococilor si streptococilor ce provoaca otite sau infectii ale conductului auditiv. Se recomanda in caz de infectii recurente.

Posologie: in caz de infectie, umple canalul auditiv cu otet de mere caldut, si tine capul astfel incat otetul sa stea acolo timp de 1 minut. Intoarce apoi capul pe partea cealalta, goleste pe un servetel si ijcepe operatiunea la urechea cealalta.

Fa acest ritual de 2-4 ori/zi, pana ce dispare durerea. Contraindicatii: nu introduce nimic in ureche daca ai timpanul perforat.

8. Contra osteoporozei

Adaugarea otetului in alimentatie timp de 32 zile mareste solubilitatea calciului si absorbtia sa de catre intestin. Acidul acetic reduce bulversarea hormonala care are loc la menopauza, prevenind astfel osteoporoza. Posologie: 1 lingurita otet de mere intr-un pahar cu apa, 1 data/zi, 4-6 luni maxim.

9. Anti-aging

Radicalii liberi sunt principalii responsabili de imbatranire. Consumul de alimente bogate in antioxidanti ii poate face inofensivi. Otetul contine unul dintre cei mai buni antioxidanti: beta-caroten natural si asimilabil.



Posologie: 1 lingurita otet de mere intr-un pahar mare cu suc de legume (morcovi, rosii), 1-2 ori/zi, cata vreme doresti.

Recomandari