Romanii sunt campioni la tratamentul cu antibioticele de sinteza

Romanii sunt campioni la tratamentul cu antibioticele de sinteza
  calendar_month        
Romanii iau antibiotice dupa ureche, asa cum reiese dintr-un studiu al Ministerului Sanatatii, fara sa ceara sfatul medicului, ci doar la indrumarea prietenilor sau vecinilor.

De aceea, in Uniunea Europeana mor anual peste 25.000 de persoane pentru care medicii nu mai pot face nimic din cauza rezistentei pe care germenii bacterieni au reusit sa o dezvolte.
Cel mai nou sondaj desfasurat de Comisia Europeana, Eurobarometru, releva ca peste jumatate din romani au luat antibiotice in ultimele 12 luni, iar 16% dintre acestia nu au avut o reteta medicala.

Asa cum s-a observat inca din momentul descoperirii lor, antibioticele actioneaza asupra bacteriilor, si nu asupra virusurilor, iar administrarea lor in cazul unei simple afectiuni de natura virala nu face altceva decat sa sporeasca rezistenta organismului la substanta activa.

Ce alternative exista?
Antibioticele naturale reprezinta remediul prin care se evita dezvoltarea rezistentei organismului la bacterii, fara niciun fel de reactii adverse. Fitocomplexul care se regaseste in plantele medicinale perminte administrarea unui fitopreparat in locul a 2 sau 3 produse alopate pentru a obtine aceleasi efecte pe cale naturala.

"Trebuie sa stim ca exista atat plante, cat si produse naturale care au o mare putere antibiotica. Diferenta dintre antibioticele de sinteza si cele naturale este ca cele din urma nu dau reactii adverse si pot fi administrate nu doar in tratarea infectiilor, dar si in prevenirea lor. De exemplu, infectiile din sezonul rece sunt provocate in cea mai mare parte de virusuri, iar vindecarea pacientilor se poate face si fara antibiotice, motiv pentru care administrarea lor pentru semne minore de raceala este o modalitate de tratament gresita, la fel de eronata fiind si administrarea preventiva", a explicat dr. Carmen Nonn, medic specialist de familie cu competenta in apifitoterapie, Laboratoarele Fares Bio Vital.

Trateaza infectiile natural cu ajutorul gamei BIOSEPT
Gama BIOSEPT, antibioticele naturale produse Laboratoarele Fares Bio Vital, contine urmatoarele produse: capsulele BIOSEPT, Solutia de uleiuri esentiale BIOSEPT Forte si BIOSEPT Plus, toate avand la baza un fitocomplex din plante medicinale si uleiuri esentiale.

"Capsulele BIOSEPT sunt indicate in tratamentul infectiilor si inflamatiilor respiratorii (raceala, gripa, amigdalita, faringita, bronsita), digestive (enterite, enterecolite bacteriene, candidozice sau virale, colite fermentative, parazitoze intestinale) si uro-genitale (uretrite, cistite, anexite), datorita complexului activ de plante medicinale format din frunzele de maslin, scoarta de salcie alba, lichenul de piatra, mugurii de plop si cuisoarele", a precizat dr. Carmen Nonn.

Solutia de uleiuri esentiale BIOSEPT Forte are in compozitie uleiul esential de cimbru si cuisoare si are puternice proprietati antibiotice asupra unui spectru larg de germeni patogeni, antivirale, antifungice, antiparazitare. Solutia de uleiuri esentiale BIOSEPT Plus are in compozitie uleiul esential de ti-tree si cuisoare si aceleasi proprietati antibiotice si antivirale. Pentru ca are o actiune mai blanda, poate fi administrata si persoanelor cu sensibilitate gastrica si copiilor.

"In urma evaluarilor clinice si prin analizele de laborator pe aromatograme (similar antibiogramelor) la pacientii cu faringo-amigdalite si infectii urinare, BIOSEPT Forte si Plus au fost eficiente in 98%, respectiv 80% din cazurile evaluate. Efectul a fost similar cu cel al antibioticelor chimice testate in paralel", a mentionat dr. Carmen Nonn.Administrarea antibioticelor naturale se face astfel:
Capsulele BIOSEPT se administreaza de 3 ori pe zi, cate 1-2, intre mese, iar durata unei cure este de 15-30 zile. Pretul de comercializare al capsulelor este intre 11-12 lei.
Uleiul esential BIOSEPT Forte se administreaza in doza de 2-3 picaturi de 3 ori pe zi, dupa mancare, intr-o lingurita cu miere si nu se recomanda in sarcina, alaptare si copiilor sub 7 ani. Pretul de comercializare este intre 12.10-13.00 lei.
Uleiul esential BIOSEPT Plus se ia in doza de 2-5 picaturi de 3 ori pe zi, dupa mancare, intr-o lingurita cu miere, iar pretul este intre 9.4-10.00 lei.

De ce sunt periculoase antibioticele de sinteza?
Antibioticele luate fara sfatul medicului si inainte sa li se testeze rezistenta la bacterii, pot face bacteriile si mai puternice. In plus, un antibiotic nepotrivit risca sa distruga flora bacteriana care ajuta la digestie si poate duce la aparitia stafilococului auriu, foarte rezistent la tratamente.

Printre efectele adverse ale antibioticelor de sinteza se numara:
Distrugerea florei bacteriene benefice in intestin. Antibioticele distrug agentii patogeni, dar si bacteriile bune, cele care echilibreaza flora intestinala.
Alergii in randul copiilor si nu numai. Copiii pana la 1 an sunt sensibili si pot dezvolta usor alergii la medicamente sau alimente. Unele studii sustin ca administrarea antibioticelor la varste foarte mici poate produce aparitia astmului infantil.
Fluoroza. Antibioticele pot determina fluoroza - patarea danturii la nivelul incisivilor.
Scaderea imunitatii prin distrugerea bacteriilor probiotice care nu se mai pot inmulti.
Aparitia candidei, o ciuperca aflata in aparatul digestiv, care se inmulteste atunci cand se dezechilibreaza pH-ul, lucru pe care il face tratamentul cu antibiotice.
Perturbarea florei bacteriene a copilului, in cazul administrarii pe perioada alaptarii, deoarece antibioticele trec in laptele matern.
Crearea bacterilor rezistente prin tratament indelungat si repetat care vor fi mult mai greu de tratat dupa aceea.

Despre Laboratoarele Fares Bio Vital
Fares este astazi, la peste 80 de ani de la fondare, companie cu capital integral romanesc ce detine locul intai pe piata remediilor din plante medicinale din Romania. Fares detine in portofoliu produse pe baza de plante medicinale precum: ceaiuri, siropuri, uleiuri esentiale, unguente si creme, tincturi, capsule si comprimate.

Recomandari