S-a inventat mancarea cu colagen antirid!

S-a inventat mancarea cu colagen antirid!
  calendar_month        
Colagenul a fost multa vreme considerat ingredientul minune al cremelor antirid, ce reface supletea buzelor si sterge ridurile laba-gastei din jurul ochilor.

Dar pentru acelea dintre voi care se tem de injectii, exista acum mancarea cu colagen . Disponibila daca ai drum prin Londra...


In sfarsit s-a inventat mancarea de infrumusetare! Gilgamesh, un restaurant asiatic din Londra, ofera un intreg meniu cu mancaruri bogate in colagen, ce pretinde a imbunatati rezistenta si elasticitatea pielii celor care il degusta.

Meniul, denumit simbolic Eat Yourself Beautiful, doreste sa sfideze procesul natural de imbatranire prin oferirea de delicatese culinare cum ar fi galustele la 6 lire, salata de mare la 12 lire si serbet cu fructe goji pentru 8 lire, toate cu continut de colagen.

Toate preparatele din meniul respectiv contin aceasta proteina translucida si fara gust - care se gaseste in carnea mamiferelor, copitele de porc si pielea de pui - amestecata printre ingrediente.

Alimentele care contin colagen - taitei, dulciuri si suplimente alimentare - se gasesc deja de vanzare in magazine, iar restaurantele care servesc colagen se pare ca sunt noul trend in Japonia.

Dar, deoarece proteina de colagen se descompune in aminoacizi in stomac in acelasi fel ca si cand ai manca peste sau carne, oamenii de stiinta s-au intrebat daca totusi consumul ei are sau nu vreun efect asupra pielii.

Chiar si asa, bucatarul sef de la restaurantul Gilgamesh, Ian Pengelley, insista ca rezultatele sunt vizibile la clientii sai. El a declarat: "Meniul nostru este plin de mancaruri sanatoase si echilibrate, la care am adaugat si colagen. Aceasta este o molecula puternica antiaging, ce da rezultate pe termen lung, iar consumul ei prin alimentatie este o cale mult mai putin dureroasa de imbunatatire a starii generale de sanatate decat prin Botox."

Colagenul este produs in organismul uman si si reprezinta 25-30% din totalul de proteine, insa pe masura ce imbatranim se produce tot mai putin la nivelul pielii. El este esential pentru a avea o piele supla, fara riduri.

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

tristeti
  • person

    "poemele mele, iele rebele"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right