Sanatatea si magneziul mineral

Sanatatea si magneziul mineral
  calendar_month        
Magneziul mineral este folosit in indeplinirea mai multor functii vitale ale organismului. In corpul omenesc exista peste 300 de procese bio-chimice care procura acestuia necesarul de magneziu. Pornind de la inima, pana la structura osoasa, unele dintre sistemele si structurile fundamentale ale organismului se bazeaza pe aceasta importanta resursa minerala. Atat sanatatea de zi cu zi, cea pe termen lung cat si bunastarea fizica si psihica necesita un aport suficient de magneziu.

Magneziul joaca un rol decisiv in controlul activitatilor neuro-musculare ale inimii si ajuta la pastrarea regulata a batailor inimii. In acelasi timp ajuta la reglarea presiunii sangelui si pastrarea ei in limite normale.

Exista si un interes stiintific in ceea ce priveste magneziul si legaturile sale cu diabetul. Principala cauza se datoreaza faptului ca magneziul este necesar secretiei de insulina si indeplinirii functiei sale si se bucura de un rol important in controlarea zaharului din sange. De asemenea, magneziul este folosit la transformarea zaharurilor in energie.

Bucurandu-se de un strans parteneriat cu anumite vitamine, substante minerale si alte elemente nutritive, magneziul este esential pentru sanatate si pentru functionarea sistemului neurologic si muscular ale corpului, dand posibilitatea muschilor si nervilor de a se contracta.

Este foarte important de a mentine un nivel corespunzator de magneziu in organism deoarece deficientele pot cauza probleme grave de sanatate. Barbatii adulti au nevoie de aproximativ 350 mg de mangeziu pe zi, iar femeile adulte au nevoie de 280 mg zilnic, cu o crestere de pana la 420 mg pe zi pentru femeile insarcinate sau cele care alapteaza. Copii, avand in vedere marimea si greutatea lor necesita intre 130 si 240 mg pe zi.

Deficientele de magneziu pot provoca pierderi grave de calciu, spasme cardiace, batai neregulate ale inimii, nervozitate, confuzie, pierderea apetitului, greturi, voma, contractii si spasme ale muschilor, oboseala si produc o senzatie de slabiciune fizica, atat la nivel general cat si la nivelul muschilor.

Consumul zilnic al nivelului standard de vitamine, substante minerale si alte elemente nutritive sunt esentiale pentru a fi sanatos si pentru functionarea normala a sistemelor organismului uman. Din pacate, multe persoane nu realizeaza acest aport de magneziu numai prin intermediul dietei zilnice.

Folosirea suplimentelor nutritionale pentru a compensa diferenta intre ceea ce ar trebui sa mancam si ceea ce mancam de fapt este o optiune utila. Sistemele corpului sunt bazate pe o balanta delicata de elemente chimice, prea multe dar si prea putine pot fi daunatoare. Un nutritionist sau un specialist fitoterapeut va poate ajuta in alegerea unui plan de suplimente alimentare care sa se potriveasca nevoilor individuale.

Sursele naturale de unde se poate procura magneziul sunt semintele de soia, legume verzi si proaspete, germeni cruzi din grau, mere, migdale, nuci, miere in forma bruta, piersici, orez brun, smochine, lamai si grepfrut.

Dintre produsele naturale care pot asigura un aport de magneziu in organism, va prezentam:

Favimin - (Calciu, Magneziu, Zinc, Fosfor)

Utilizare / administrare: 1-3 capsule de 3 ori/zi, intre mese. A se folosi cu prudenta in litiaza calcica; a nu se folosi in in hipercalcemie.

Indicatii: Este util in tetanie, spasmofilie, osteoporoza, prevenirea fracturilor spontane, efort fizic si intelectual, depresii, stres, nervozitate, pierderea senzibilitatii gustative si olfactive, hipercolesterolemie, diabet, protejeaza prostata.Acest produs poate fi comandat online aici .

Calciu Magneziu Zinc

Utilizare / administrare: 1 capsula de 3 ori/zi.
Indicatii: Produsul se recomanda in tetanie calcipriva, rahitism, stres, stari depresive, disfunctii sexuale (sterilitate), afectiuni ale prostatei.

Acest produs poate fi comandat online aici .

Spirulina & Chlorella

Utilizare / administrare: 2 capsule de 3 ori/zi.
Indicatii: Produsul se recomanda in cresterea performantelor sportive, adjuvant in curele de slabire, gastrite hiperacide, ulcer gastric si duodenal, adjuvant in tratamentul hepatitei cronice si acute, hipovitaminoza de diverse cauze, stari de fatigabilitate, carente de calciu si magneziu, profilaxia infectiilor microbiene si virale.

Acest produs poate fi comandat online aici .

Recomandari