Suc de rodie contra cancerului la san

Suc de rodie contra cancerului la san
  calendar_month        
Sucul de rodie va putea intr-o zi sa trateze si sa previna cancerul la san: un nou studiu realizat la Ohio State University a raportat rezultatele promitatoare ale testelor efectuate asupra sucului de rodie in combaterea si preventia cancerului mamar.

Antioxidantii continuti in rodie

Potrivit cercetatorilor, s-a demonstrat deja ca rodia contine antioxidanti benefici pentru sanatatea inimii si care joaca un rol in preventia cancerului.

Totusi, acest studiu este primul care avanseaza teoria efectelor pozitive ale rodiilor asupra cancerului la san si aromatazei, o enzima implicata in fabricarea estrogenilor si in dezvoltarea tumorilor la san.

Cercetatorii au creat o scara numita Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC), cu scopul de a masura nivelul de antioxidanti din fructe si legume. Cu cat numarul pe scara este mai ridicat, cu atat antioxidantii combat mai eficient cancerul si produsele chimice din alimente.

Cercetatorii au masurat nivelul de antioxidanti din peste 200 fructe si legume diferite. Pe langa rodii, se regasesc in fruntea listei si afinele, prunele, murele, zmeura, strugurii negri, merele si capsunele.

Acidul elagic din rodie

Peste 75% din cazurile de cancer la san sunt hranite de estrogen si peste 400 000 femei mor anual in lume din cauza acestei maladii. Echipa de cercetatori a descoperit ca acest fruct rosu plin de seminte suculente produce in mod natural o substanta chimica numita acid elagic, ce contribuie la incetinirea si preventia dezvoltarii celulelor canceroase in tesuturile sanului.

Cercetari promitatoare pentru prevenirea si tratarea cancerului la san

Expertii nu recomanda substituirea tratamentului medicamentos prescris actual cu sucul de rodie, insa acest studiu ofera speranta utilizarii intr-o zi a sucului de rodie pentru tratarea cancerului la san si prevenirea aparitiei lui. Numerosi experti din domeniul cancerului vad in aceste studii niste rezultate foarte promitatoare.

Deocamdata sunt necesare studii suplimentare pentru intelegerea riscurilor si avantajelor potentiale ale sucului de rodie sau a compusilor izolati pentru tratarea si prevenirea cancerului. Pana atunci, poti bea un pahar cu suc de rodii in fiecare zi!

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

..................................................................
  • person

    "a￯n incona￯tient, nimic nu ia sfa￯ra￯it, nimic nu trece, nimic nu se uita￯."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right