Vindecarea cu ajutorul medicinei traditionale

Vindecarea cu ajutorul medicinei traditionale
  calendar_month        
Medicina traditionala abordeaza intr-o maniera total diferita tratarea si vindecarea afectiunilor cronice. In primul rand corpul uman este un complex de sisteme interdependente care sustine activitatea si functiile creierului, iar in momentul in care un organ se imbolnaveste ritmul acestui complex este perturbat si boala se propaga afectand si functionarea celorlalte organe.

In al doilea rand fiinta umana are doua componente majore: energie si materie. Orice dereglare a sistemului energetic se traduce prin aparitia unei afectiuni la nivelul materiei, iar orice leziune sau trauma suferita de organism produce un dezechilibru energetic. Doar prin echilibrarea fluxurilor energetice perturbate se poate obtine vindecarea completa a unei afectiuni, deoarece se inlatura cauza care a produs boala initial.

AcupuncturaPrivind din acest punct de vedere, este logic a deduce ca fiecare schema de tratament prescrisa in medicina traditionala este adaptata afectiunilor fiecarui pacient iar terapiile aplicate trateaza nu doar o afectiune ci intreg organismul.

Prin tehnici speciale de acupunctura si extracte din anumite plante, cultivate si preparate dupa o metoda speciala, se deblocheaza acei centri energetici a caror activitate a fost blocata de aparitia bolii.

De asemenea, punctele de acupunctura controleaza nu doar activitatea organelor in sine ci si zona cerebrala corespunzatoare organelor respective. Fiecarei afectiuni ii corespunde un anumit numar de acupuncte blocate iar prin combinarea terapiilor traditionale - acupunctura, fitoterapie, manipulare osoteo-articulara, etc. - se obtine aceea schema de tratament ce reactiveaza punctele de acupunctura si ariile cerebrale si reechilibreaza fluxurile sistemului energetic. Fizic, aceste proceduri regleaza activitatea organelor interne astfel incat acestea sa functioneze in parametrii optimi.

Reducerea stresului afectiunilor

Combinand actiunea acestor terapii cu consilierea psihologica medicala se urmareste elimininarea pragurilor psihologice pe care le ridica orice afectiune, intrucat am fost educati sa credem ca boala face partea din normalitatea vietii si este un fapt dat caruia nu ne putem opune. De asemenea, trebuie redus pana la eliminare stresul afectiunii in sine intrucat acesta poate interfera procesul de vindecare. Temerile pe care le produce la nivel psihic imbolnavirea trebuie indepartate astfel incat creierul pacientului sa poata prelucra cat mai eficient informatiile transmise prin actiunea acupuncturii si a substantelor active din plante.

Actionand asupra acupunctelor blocate prin schema de tratament adecvata se pot trata si vindeca marea majoritate a afectiunilor cronice, inclusiv boli considerate incurabile: tumori benigne si maligne, Alzheimer in stadii incipiente, vitiligo, psoriazis, endometrioza, sterilitate, dereglari de dinamica sexuala, tromboflebita, lupus eritematos, noduli mamari si noduli tiroidieni, adenom hipofizar, depresii, atacuri de panica si stari de anxietate, insomnii, migrene, scleroza in plagi, hipoacuzii, astm bronsic, accidente vasculare cerebrale si sechelele lor, osteoporoza, leucemie, Zona Zoster, diabet, tumori cerebrale, hipertensiune arteriala, cadiopatii, ulcer, disfunctii limfatice, litiaza biliara si renala, insuficienta renala acuta si cronica, dereglari hormonale si menstruale, hernie de disc, spondiloza (osteofite), artroza si artrite, afectiuni benigne si maligne ale prostatei, etc.


Dr. Codrut Tutu

Medic Specialist Acupunctura si Apifitoterapie

021 619 11 17
0745 430 351

www.pirasan.ro

doctor@pirasan.ro
Recomandari