Vinul, cea mai buna protectie UV

history_edu redactia ele.ro calendar_month 08 Aug 2011, 08:51
Fie ca iti vine sa crezi sau nu, vinul poate fi cea mai buna protectie UV pentru tine vara aceasta. Cercetatorii spanioli au descoperit ca strugurii detin proprietati remarcabile impotriva efectelor negative ale razelor ultraviolete asupra pielii.
Cum functioneaza?
Dupa cum bine stii, radiatiile solare la care te expui in sezonul cald pot provoca adevarate dezastre pentru sanatate, de la arsuri si imbatranire prematura pana la cancere de piele.
Vestea buna este ametitor de interesanta, caci flavonoizii continuti de vin (in special cel de tip Caberbet sau Pinot Noir) se comporta ca adevarate scuturi pentru celulele vulnerabile in fata razelor ultraviolete, au demonstrat specialistii de la Universitatea din Barcelona.
Sigur ca o idee inspirata ar fi sa stai cu ochii pe orice produs pentru ingrijirea pielii care contine extract de strugure, pentru a fi sigura ca te afli in deplina siguranta atunci cand intri in contact cu soarele puternic.
Alte beneficii ale vinului
Un vin bun aduce o serie de beneficii consumatorilor (cumpatati!) ai acestei bauturi. Un studiu recent arata ca femeile care servesc periodic un pahar de vin au tendinta sa fie suple decat cele care nu beau deloc.
Experimentul a fost efectuat pe un numar de 20.000 de participante internate intr-un spital din Boston.
Daca ideea de a arata incredibil intr-o pereche de blugi skinny nu te-a convins suficient, iata alte beneficii ale vinului asupra organismului:
femeile care beau din cand in cand vin nu sunt predispuse bolilor de rinichi
consumul moderat de vin reduce riscul accidentelor cerebrale
un pahar de vin la cateva zile prelungeste viata si combate tulburarile digestive
antioxidantii continuti de aceasta bautura nu lasa nicio forma de cancer sa se dezvolte consumatorii cumpatati au mai putine sanse de a face diabet
vinul stimuleaza performantele intelectuale, imbunatatind functiile cognitive si luptand impotriva problemelor de memorie si dementei
vinul rosu contine o substanta care scade nivelul colesterolului rau din sange, ajutand buna functionare a inimii
Antioxidantii
Vinul contine antioxidanti, despre care stii deja ca lupta cu radicalii liberi si protejeaza celulele sanatoase atacate de acestia.
Resveratrolul (n.r. antioxidant) din vinul rosu ia nastere in procesul fermentatiei strugurilor si este un adjuvant de nadejde in mentinerea sanatatii organismului. S-a observat ca vinul din podgoriile franceze are un nivel foarte ridicat de antioxidanti, ceea ce ii ajuta pe localnici sa fie mai sanatosi decat altii.
In regiunile franceze unde se consuma in general alimente foarte bogate in grasimi, rata de incidenta a atacurilor cardiace este foarte scazuta deoarece fiecare masa bogata este insotita de un pahar de vin rosu.
Vinul alb contine mai putin resveratrol, deoarece pielita si samburii strugurilor sunt indepartati mult mai devreme in procesul de productie.
Prin urmare, nu ezita sa te bucuri de un vin bun atunci cand ai ocazia, pentru o piele sanatoasa, o silueta perfecta, o inima de fier si o viata lunga si vesela. Si nu uita, moderatie in toate!
Autor: Adelina Dobrin
Alte articole despre
Recomandari
Newsletter Ele.ro





Diferente fonduri structurale si fonduri preaderare
- person
"detalii la www.fondurile-structurale.com"