Virtutile uleiului de jojoba

Virtutile uleiului de jojoba
  calendar_month   update 04 Ian 2010, ora: 13:08      
Jojoba este o planta remarcabila, cu frunze verzi-albastrui, ce creste in regiunile semi-desertice din Mexic, Arizona si California.

Uleiul de jojoba se extrage din semintele plantei, sub forma de ceara non-grasa, cu numeroase virtuti pentru corp si par, de unde si utilizarea sa in industria cosmetica.

Principala sa proprietate este aceea de calmare a pielii, si este ideal ca baza de crema pentru zi sau pentru noapte.

Uleiul de jojoba este destinat mai ales persoanelor care au pielea sensibila, uscata sau acneica.

Binefacerile uleiului de jojoba asupra organismului

Uleiul de jojoba este utilizat in industria cosmetica pentru calitatile sale restructurante, calmante si rehidratante. El ajuta pielea sa reziste la frig si la vant, factori ce usuca tenul.

Cumparat ca atare, poti sa-l aplici dupa epilat sau sa-l folosesti ca demachiant.

Uleiul de jojoba actioneaza asupra problemelor pielii, precum acneea, psoriazisul sau eczema.

El are efecte antiinflamatorii si anti-UV asupra pielii, ceea ce-l face benefic pentru acelea dintre noi care au tenul sensibil.

Printre altele, uleiul de jojoba functioneaza si impotriva ridurilor.

Aplicat pe par, el face adevarate miracole: il hraneste, il intareste, actioneaza asupra excesului de sebum si "vindeca" astfel parul gras.

Este atat de sigur, incat poate fi utilizat si de catre copiii.

Uleiul de jojoba nu este folosit insa doar in industria cosmetica, ci si in cea farmaceutica. El formeaza capsula antibioticelor, astfel ca datorita lui putem lua penicilina si pe cale orala!



Recomandari