Agentia de detective nr. 1 in actiune!

Agentia de detective nr. 1 in actiune!
  calendar_month        
Daca te-ai gandi vreodata sa iti incepi propria afacere, ce parere ai avea despre o agentie de detective? Crezi ca femeile sunt niste detectivi mai buni decat barbatii? Dar altfel cum ar reusi atat de bine sa isi depisteze sotii infideli sau parintii impostori? Sau cum ar putea sa realizeze cand un concurs de frumusete este trucat?

Cartea lui Alexander McCall Smith - Agentia de detective nr. 1 - se pozitioneaza inca de la inceput in mintea autorului ca o farsa deosebit de surprinzatoare. Subiectul sau este pe cat de simplu, pe atat de captivant ca si situatie iesita din comun.

Actiunea se petrece in Botswana si are in centru prima agentie de detectivi infiintata aici - mai exact o agentie de detective - Agentia de detective nr. 1. Agentia este numita inca de la inceput cea mai buna agentie de detective din Botswana, fapt venit in mod hilar implicit din faptul ca este si singura.Personajul principal este pe cat de comic, pe atat de aspirational. Mma Precious Ramotswe este o femeie independenta, isteata si dornica de a-si lua viata in maini. Tocmai de aceea a infiintat aceasta agentie, menita a fi in folosul celor care au nevoie de ea: de la femeile care isi suspecteaza sotii ca le insala pana la familii al caror copil a disparut.

Naratorul ne introduce inca de la inceput prin descrierile sale detaliate si comentariile istete intr-o lume indepartata... Botswana - locul unde tehnologia coexista cu traditiile magice. Botswana este prezentata ca fiind tara unde este mult mai usor si mai probabil sa afli informatii de la vecin decat din ziare si unde este posibil sa afli maine ca cel care ti se da drept tata este un impostor.

Ceea ce surprinde pe tot parcursul cartii este umorul ingenios al Mmei Ramotswe, umor strecurat in mod subtil in firul romanului. Naratorul reuseste prin stilul absolut natural de a prezenta lucrurile sa para ca nu prezinta nimic spectaculos. Toleranta sa fata de spectaculos si fata de lucrurile care ies din ordinea normalului sunt cele care fac deliciul umoristic al acestei carti.

Cartea Agentia de detective nr. 1 de Alexander McCall Smith este disponibila acum in limba romana la editura Polirom in noua serie de autor Alexander McCall Smith.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

SILUETA - Sanatate - Frumusete
  • person

    "http://luiza.zboara.eu - sau - fericirea daruita de copii"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right