`Cautatorii de Povesti`, prima carte dedicata bibliotecilor publice din Romania

`Cautatorii de Povesti`, prima carte dedicata bibliotecilor publice din Romania
  calendar_month        
Patru scriitori si jurnalisti, 60 de biblioteci publice, 10 saptamani de calatorii in toata tara, 50 de povesti adunate intr-un volum colectiv - manifest pentru redescoperirea bibliotecilor din tara.

Vineri, 23 noiembrie, in cadrul Targului de Carte Gaudeamus, de la ora 17:00, se lanseaza volumul aA€AzCautatorii de Povesti, O calatorie prin bibliotecile de astaziaA€At semnat de Radu Paraschivescu, Vlad Petreanu, Catalin stefanescu si Irina Pacurariu, intr-o editie tiparita si ingrijita de editura Humanitas.

Ce povesti ascund bibliotecile publice din Romania de astazi?

Cu aceasta intrebare au plecat la drum cei patru autori intr-un tur de redescoperire al rolului bibliotecilor romanesti in comunitate. aA€AzEu cred ca povestile trebuie spuse, ca sa traiascaaA€At, declara Vlad Petreanu. aA€AzDaca se intampla undeva, ceva grozav si nu e spus mai departe, atunci e aproape ca si cum nu s-ar fi intamplat. Ori in bibliotecile astea, din colturi uitate de lume, am gasit povesti si personaje absolut fascinante.aA€At

aA€AzMi-a placut sa ascult mai mult decat sa intreb, sa rad mai tare decat sa ma plang, sa urc mai mult decat sa cobor. Toate bibliotecile unde am fost aveau cateva - unele chiar mai multe - scari la intrare. Ca o proba de rezistenta. Intra cine vrea, ramane cine poateaA€At, a recunoscut Irina Pacurariu la finalul calatoriilor.

aA€AzAtunci cand vii cu steagul culturii, toata lumea te respecta in fata si dupa ce ai plecat, in general, replica este: niste iresponsabili, cultura ne trebuie acum?aA€At, spune Catalin stefanescu.

In prefata cartii, Paul Andre Baran, directorul programului Biblionet in Romania, identifica punctul comun al povestilor: aA€AzAceste povesti vorbesc despre micile, dar nestiutele victorii ale unor oameni din zone carora nimeni nu le dadea vreo AAansa de reuAAita. Cuprinsul AAi culoarea istoriilor semenilor lor pot inspira oamenii sa schimbe lumea in bine. Exact asa s-a nascut si proiectul A«Cautatorii de povestiA»aA€At.

Cartea va fi lansata in format tiparit si in editie limitata vineri, 23 noiembrie 2012, ora 17:00 la Targul de Carte Gaudeamus, la standul Bursa de Contacte, nivelul 3.20. La eveniment vor fi prezenti cei patru autori, Paul Andre Baran, directorul programului Biblionet in Romania si bibliotecari din toata tara.

Cartea printata se va regasi in peste 2000 de biblioteci din toata tara si este disponibila si in format electronic pe site-ul www.cautatoriidepovesti.ro

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Violet si Iubire
  • person

    "http://luiza.zboara.eu - sau - fericirea daruita de copii"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right