Matei Visniec - "Cafeneaua Pas-Parol"

Matei Visniec - "Cafeneaua Pas-Parol"
  calendar_month        
Aseara libraria Kretzulescu a gazduit un eveniment foarte important din viata actorului si scriitorului Matei Visniec.

Lansarea romanului intitulat Cafeneaua Pas Parol a adunat multi curiosi si multi iubitori de carte. Fapt care l-a bucurat enorm de mult pe scriitor dupa cum spunea aseara.

Matei Visniec este unul dintre cei mai jucati dramaturgi contemporani. Piesele sale au fost montate in peste 25 de tari. Traieste in Franta din 1987, fiind revendicat atat de literatura romana, cat si de cea franceza.
89301.jpg


Cunoscut indeosebi pentru textele sale dramatice si poetice, Matei Visniec revine in atentia noastra cu un volum de proza. Este vorba despre editia a doua a romanului Cafeneaua Pas-Parol.

Romanul unui timp lichefiat, in care accidentele iau locul ordinii, in care lucrurile tin loc de adevar si in care ochiul inregistreaza cosmaruri. Fiecare fraza exprima un puternic sentiment al desubstantializarii lumii, al golului si al teatralitatii. Daca totul e proiectat intr-un timp funambulesc, daca locul e unul coplesit de demonism, daca numele eroilor par atat de ciudate, toate acestea se intampla pentru ca Matei Visniec gandeste explorand monadic abisurile fiintei reduse la esential.

Nu psihologiile intereseaza - la drept vorbind, ele nici nu exista -, verosimilitatea in nici un caz, nici macar anumite mijloace de subversiune, ci interogatiile pe care secventele, in coerenta lor onirica, le instituie ca pe o damnare.
(Mircea A. Diaconu)

Recomandari

Newsletter Ele.ro

tell someone!
  • person

    "in limita stocului indisponibil"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right