O crima

O crima
  calendar_month        
O crima de George Bernanos este o carte mai mult decat interesanta, care te face sa o citesti cu sufetul la gura, un policier deosebit. Nu am putut sa o las din mana pana cand nu am terminat-o, am sperat sa rezolv enigma de una singura, dar nu prea am reusit. Desi nu pot spune ca ma omor dupa genul politist, pot spune ca O crima merita sa fie citita. Unul din personajele principale, preotul, te atrage, te incinta si te face sa incerci din rasputeri sa-i descoperi misterul. Micul judecator, desi nu prea pare genul care sa rezolve ceva, da peste cap toata povestea si e singurul care banuieste ce este in spatele unui crime aparent banale, intr-o localitate rurala obisnuita, cu oameni duri si neslefuiti, oameni rupti de restul lumii, o localitate in care venirea noului paroh este evenimentul principal. Situatiile se rastoarna, desi cateodata lipseste legatura intre ele, acele mici lamuriri care te fac sa intelegi ce, cum, unde s-a intamplat.

Incantatoare ca ideea, totusi greu de parcurs pe alocuri datorita frazelor alambicate, care de multe ori te incurca si de faptul ca din cei doi morti, unuia nu i se gaseste asasinul nici in final. Cel mult poti sa iti dai cu parerea si sa faci scenarii demne de Sherlock Holmes, ca sa iti dai cu presupusul cine l-a omorat pe bietul om, caruia nu poti decat sa-i banuiesti identitatea, exact cum mi-am petrecut eu dupa-amiaza de duminica ca sa pot sa-i dau de cap acestui policier extraordinar de interesant. Nu stiu daca finalul trebuie sa lase cititorul sa isi incerce veleitatile de detectiv, dar pe alocuri mi-a lasat senzatia ca a uitat sa spuna tocmai acel detaliu, care ca in orice policier, ridica valul si face lumina si in cel mai complicat mister.
Una peste alta, e o carte ce trebuie citita, plus ca ai ce dezbate cu ceilalti cititori si sa faci tot felul de scenarii.
Astept variante la solutionarea crimei.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Nu...
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right