Tuareg - fiii desertului

Tuareg - fiii desertului
  calendar_month        
Roman pasionant, adevarata epopee inchinata uneia dintre cele mai stranii populatii de pe pamint, Tuareg, romanul lui Alberto Vasquez-Figueroa, a fost tradus, inca de la aparitie (1981), in peste douazeci de tari, aflindu-se ani de zile pe lista de bestselleruri in Germania si S.U.A. si depasind trei milioane de exemplare vindute. De asemenea, romanul a fost ecranizat, iar in prezent se face chiar si un remake.

Daca v-ati intrebat cumva cine este autorul acestui roman si cum a putut el descrie atat de bine o populatie despre care se cunosc atat de putine lucruri, probabil ca ati intuit deja raspunsul. Autorul romanului este un calator prin excelenta, vizitand peste 100 de tari.Alberto Vazquez-Figueroa, unul dintre cei mai cititi autori spanioli din lume, s-a nascut la Santa Cruz de Tenerife in 1936. Inainte de implinirea virstei de un an, familia sa a fost deportata in Africa din motive politice. A fost instructor de scafandri. A urmat cursuri de jurnalism si, in 1962, devine corespondent al mai multor ziare de prestigiu, precum Destino si La Vanguardia si, mai tirziu, al televiziunii spaniole in punctele cele mai fierbinti ale globului. A vizitat peste o suta de tari si a fost martor, printre altele, al razboaielor si revolutiilor din Guinea, Ciad, Congo, Republica Dominicana, Guatemala. A publicat peste patruzeci de carti, multe dintre ele dedicate tinuturilor si populatiilor exotice, precum si piese de teatru. Noua dintre romanele sale au fost adaptate pentru marele ecran.

Romanul Tuareg este o carte extraordinar de antrenanta despre desert, onoare si supravietuire. Pentru cei care nu stiu mare lucru despre tuaregi, romanul le va satisface din plin curiozitatea, prezentandu-le in detaliu mentalitatea specifica acestui popor.

Tuaregii sunt un neam mandru care se conduc dupa un cod moral diferit de cel al arabilor. Ei sunt adevarati fii ai desertului si nu au rivali in ceea ce priveste supravietuirea in cele mai aspre conditii.

Actiunea romanului este simpla. Personajul principal, nobilul Gacel Sayah, este stapinul absolut al unei zone intinse in desert. In ziua cand in tabara lui ajung doi fugari din nord, Gacel, respectand legea sfanta a ospitalitatii, le ofera adapost. Ceea ce Gacel nu stie este ca tocmai aceasta ospitalitate il va tiri in mijlocul unor intimplari tragice. Tuareg este o epopee care te tine cu sufletul la gura si care, in acelasi timp, este un imn inchinat acestui popor unic.

Romanul a aparut in Romania la editura Polirom. Puteti comanda direct de pe siteul editurii Polirom romanul Tuareg .

Recomandari