Castiga carti scrise de J.R.R. Tolkien si oferite de editura Rao!

Castiga carti scrise de J.R.R. Tolkien si oferite de editura Rao!
  calendar_month        
Fondat in 1993, Grupul Editorial RAO este orientat in principal spre publicarea de traduceri. De multi ani, RAO se mentine in topul celor mai bine cotate edituri din Romania.

Va invitam sa descoperiti lumea cartilor RAO!
92923.jpgHobbitul
J.R.R. Tolkien

Aceasta este povestea despre cum un Baggins a avut o aventura si s-a trezit ca face si zice lucruri cu totul si cu totul neasteptate... Bilbo Baggins este un hobbit care se bucura de o viata confortabila, lipsita de mari ambitii si care arareori face drumuri mai lungi decat cele pana in camara lui. Viata lui calma este deranjata de aparitia vrajitorului Gandalf si a treisprezece gnomi. Acestia vor sa-l ia cu ei intr-o aventura "intr-acolo si din nou inapoi", caci au un plan cum sa fure comoara lui Smaug, un dragon urias si extrem de periculos... Preludiu la trilogia "Stapanul Inelelor", "Hobbitul" s-a vandut in milioane de exemplare de la publicarea sa in 1937, devenind una dintre cele mai indragite si iubite carti ale secolului XX. "O capodopera fara cusur" The Times
63302.jpg


Scrisori de la Mos Craciun
J.R.R. Tolkien

In luna decembrie, John, Michael, Christopher si Priscilla, copiii lui J.R.R. Tolkien, asteptau cu nerabdare plicurile acoperite de zapada purtand timbre de la Polul Nord. inauntrul lor descopereau cate o scrisorica avand un scris tremurat, insotita de niste superbe desene in culori sau, uneori, doar de niste schite. Aceste scrisori veneau chiar de la Mos Craciun. Scrisorile lui Mos Craciun ascundeau minunatele povesti de la Polul Nord: Cum au fugit toti renii impanzind intregul Pol Nord, cum ursul-polar s-a catarat pe varful Polului ca sa caute gluga Mosului, dar Polul s-a rupt la mijloc si a cazut pe acoperisul casei lui Mos Craciun, iar bietul urs a aterizat direct in sufrageria Mosului, cum s-a sfaramat luna in patru bucati, stelele desprinzandu-se de la locul lor, Omul-din-Luna cazand in gradina din spatele casei lui Mos Craciun.Autorul:
John Ronald Reuel Tolkien a fost un scriitor, poet, filolog si profesor de universitate englez, cunoscut cel mai bine pentru carEAi fantastice clasice: Hobbitul si Stapanul Inelelor.
A fost profesor de anglo-saxona la Oxford din 1925 pana in 1945 si profesor de limba si literatura engleza din 1945 pana in 1959. A fost un Romano-Catolic devotat si prietenul lui C. S. Lewis - amandoi fiind membri ai clubului de discutie cunoscut sub numele The Inklings.
Dupa moartea sa, fiul lui a publicat foarte multe carEAi bazate pe notaEAiile lui si manuscrisele nepublicate, incluzand Silmarillion. Acestea, impreuna cu Hobbitul si Stapanul Inelelor, formeaza un complex de povestiri si poezii legate intre ele, precum si istorii fictive, dialecte inventate si eseuri despre lumi imaginare ca Arda si Pamantul de Mijloc.


Participa la concurs:

Raspunde printr-un comentariu in aceasta pagina de concurs la intrebarea de mai jos:
Cum se numea clubul de discutie al carui membru a fost si J.R.R. Tolkien ?

Poti castiga unul din cele trei pachete de carti care contin 1 exemplar din Hobbitul si 1 exemplar din Scrisori de la Mos Craciun oferite de editura Rao.
Regulament concurs:
Concursul se desfasoara in perioada 6 - 17 decembrie 2012;
Participa la concurs toti cei care au postat un comentariu pertinent la intrebarea concursului;
Se vor desemna 3 castigatori a cate un pachet de carti oferit de Editura RAO;
Castigatorii vor fi anuntati pe site, in pagina concursului, pe data de 18 decembrie 2012;
Castigatorii vor primi mail de confirmare la care vor trebui sa raspunda in termen de 3 zile de la data primirii, altfel premiul devine nul.


Concursul s-a incheiat. Castigatorii sunt:

veve_riz
MihaelaG
Andra48

Felicitari!

Recomandari