Castiga romanul `Visul eroilor` din partea editurii Curtea Veche

Castiga romanul `Visul eroilor` din partea editurii Curtea Veche
  calendar_month        
Editura Curtea Veche te invita sa incepi sa afli cat de frumoasa poate fi lumea cartilor si romanelor de cea mai buna calitate.Pentru inceput, trebuie mentionat faptul ca editura Curtea Veche este o editura cu capital privat, in intregime romanesc, ale carei titluri de fictiune si non-fictiune acopera o arie larga de domenii editoriale, iar in prezent este una dintre primele cinci edituri de pe piata de carte din Romania.


Participa la concurs!


Raspunde printr-un comentariu in pagina concursului la intrebarea "Obisnuiesti sa abandonezi un volum inainte de a-l termina de citit? Din ce motive?" si poti castiga un exemplar al romanului "Visul eroilor" scris de Adolfo Bioy Casares.62021.jpgTitlu: Visul eroilor
Autor: Adolfo Bioy Casares
Anul apari?iei: 2009
Traducator: Mariana Vartic

Actiunea romanului Visul eroilor (1954) se petrece in zilele pline de stralucirea si freamatul carnavalului, intr-un Buenos Aires pe cat de real si de recognoscibil, pe atat de invaluit in aura misterului. Inca din copilarie, intregul demers al protagonistului, Emilio Gauna, urmareste dobandirea certitudinii - pentru altii, dar indeosebi pentru sine insusi - ca, la rigoare, nu s-ar dovedi las, ci plin de curaj. In el "doarme" un virtual erou care se viseaza ca atare pe sine insusi (de aici si optiunea pentru aceasta traducere a titlului). Confirmarea va veni intr-un final surprinzator, care introduce, pe langa nota de fantastic, o tenta de proza politista. La aparitia celei mai cunoscute opere a lui Bioy Casares, Inventia lui Morel, marele sau prieten Borges remarca admirativ constructia impecabila, echilibrul desavarsit dintre real, imaginar si simbol. Afirmatia se poate extinde si asupra romanului de fata. (Mariana Vartic)Regulament concurs:

Concursul se desfasoara in perioada 22 februarie ? 1 martie 2010;
Participa la concurs toti cei care au postat un comentariu pertinent la intrebarea concursului;
Se vor desemna 3 castigatori a cate o carte;
Castigatorii vor fi anuntati pe site in pagina concursului, pe data de 2 martie 2010;
Castigatorii vor primi mail de confirmare la care vor trebui sa raspunda in termen de 3 zile de la data primirii, altfel premiul devine nul.

Concursul s-a terminat. Castigatorii sunt:
coolal3z
ileanamanuela
unyk

Felicitari!

Recomandari

Newsletter Ele.ro

roakru devilish
  • person

    "zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right