14 motive pentru a alege produse organice

14 motive pentru a alege produse organice
  calendar_month        
Oare merita sa cheltuim timp si bani pentru a alege produse organice, alimentare sau pentru ingrijirea corpului?

Noi credem ca da, si iti dam 14 motive!

Chiar vrei sa inghiti chimicale si pesticide cancerigene doar pentru ca nu vrei sa dai peste o omida in salata? Exista si lucruri mai rele decat o biata omida, care nici nu mananca foarte mult! Pariaza mai bine pe mancarea organica si fii sigura ca vei castiga.

E mai amuzant sa mergi la o ferma decat la un supermarket aglomerat, iar varietatea alimentelor si prospetimea lor te va cuceri pe loc. In plus, cateva ore petrecute la o ferma te vor conecta cu natura.

Fermierii care cultiva produse organice isi trateaza animalele cu omenie si respecta mediul inconjurator, incurajand astfel un ecosistem sanatos.

Poti gasi versiunea organica a aproape oricarui produs, de ce sa nu o alegi pe cea mai pura?

Producatorii de alimente organice incurajeaza diversitatea. Mai tii minte rosiile pe care le mancai in copilarie din gradina bunicii? Ce gust aveau rosiile acelea si ce gust au cele din supermerketuri, aduse din Grecia? Producatorii organici cultiva pentru gust, nu pentru forma si marime!

Mancarea organica protejeaza sanatatea generatiilor viitoare. Ai grija de viitorul copiilor tai!Tehnicile de cultivare organice folosesc mai putina energie si sunt inofensive pentru sol, apa si animalele salbatice. Pesticidele folosite la tratarea culturilor nu distrug doar insectele daunatoare, ci si fluturii si animalele salbatice. In plus, cele care supravietuiesc devin imune la otravurile respective, si agricultorii vor folosi data viitoare o substanta si mai puternica.

Atitudinea organica nu se opreste doar la alimentatia de acest tip. Alege produse organice si pentru ingrijirea corpului.

Alimentele organice sunt mai bogate in vitamine, enzime si micronutrimente decat fratii lor tratati cu chimicale.

Ai auzit pana acum de lanurile de porumb care stralucesc in noapte? Nu poti sti niciodata ce fel de porumb mananci, caci deocamdata n-am vazut sa scrie pe vreo eticheta daca contine sau nu organisme modificate genetic (OGM).

Preferinta pentru organic reduce poluarea si protejeaza apa si solul. Chimicalele, pesticidele si fertilizatorii utilizati la fermele care doresc doar profit ne distrug resursele cele mai pretioase.

Carnea si lactatele organice nu sunt tratate cu antibiotice, medicamente si hormoni de crestere.

Daca alegi sa cumperi produse organice, vei sprijini diversitatea. Datorita gustului nostru pentru anumite varietati de mancare, in timp s-a ajuns sa se piarda unele soiuri. Fermierii de produse organice folosesc metode traditionale pentru a produce o gama larga de soiuri.

Alimentele organice au un gust minunat, datorita calitatii solului care produce plante sanatoase. Daca pretinzi ca fructele si legumele nu sunt pe gustul tau, poate ar trebui sa incerci si mancarea organica, si-ti vei rasfata mugurii gustativi!

Recomandari