5 metode prin care sa-ti amintesti ce-ai visat

5 metode prin care sa-ti amintesti ce-ai visat
  calendar_month        
Desi imi amintesc majoritatea viselor am uneori tendinta de a ramane fixata pe cele pe care nu mi le mai amintesc. Stau de multe ori la marginea patului si incerc din rasputeri sa-mi amintesc ce-am visat dar nu reusesc. Cateodata imi amintesc franturi dar nu tot visul.

Visam aproximativ o ora si jumatatea iar cel mai lung vis poate dura de la 30 pana la 45 de minute. Daca vrei sa intri in subconstientul tau si sa-ti amintesti visele poti incerca cu metodele noastre de mai jos.

1. Tine un jurnal al viselor

Daca iti treci pe caiet visele imediat dupa ce te-ai trezit este cel mai simplu sa le tii minte. Hamilton -Parker recomanda sa tinem un caiet timp de o luna de zile si sa scriem macar un vis in fiecare zi. Apoi la sfarsitul lunii poti sa le analizezi singura si sa incerci sa le si interpretezi.

Cand scrii visul incearca sa nu tii cont de punctuatie sau gramatica sau de secventele visului. Concentreaza sa scrii cat mai mult si cat mai repede inainte sa dispara din memoria ta.

2. Da viselor tale un nume

Daca te trezesti si nu ai timp sa scrii visul, deschide jurnalul si pune un nume visului. Un nume semnificativ. Ai sanse sa-ti amintesti visul si mai tarziu daca titlul pus de tine este bun.

De asemenea in timpul zilei repetati visul in gand si spune-l si celorlalti daca crezi ca poti sau e cazul.

3. Foloseste poze in loc de cuvinteDaca ideea de jurnal nu iti place, incearca sa desenezi. Daca te pricepi mai bine la poze decat la cuvinte, aceasta ar putea fi o tehnica buna pentru tine.

De asemenea, poti decupa din revistele mai vechi imagini care au legatura cu visele tale si sa le lipesti intr-un caiet.

4. Fa o harta

Ai vazut vreodata o harta cu buline care se leaga intre ele? Despre asta este vorba si acum. Daca visezi ca alergi pe un pod atunci scrie cuvantul pod intr-o casuta si incearca si conectezi cuvintele intre ele cu sageti. La sfarsit te poti alege cu o interpretare foarte buna.

5. Trezeste-te din somn

Incearca sa te trezesti in timpul noptii si asa vei visa mai mult. Pune-ti alarma la ceas mai dimineata si cand aceasta porneste provoaca-te sa te trezesti si sa-ti amintesti ce ai visat.

Sau poti bea un pahar cu apa inainte de culcare. Cand te vei trezi sa folosesti toaleta incearca sa vezi daca iti poti aminti ce ai visat pana in momentul respectiv.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right