6 festivaluri europene in aceasta toamna

6 festivaluri europene in aceasta toamna
  calendar_month        
Daca iti plac festivalurile de muzica, de film si de fotografie, daca esti o impatimita a ciocolatei sau pur si simplu iti place sa te pierzi printre europenii euforici, nu poti decat sa iti planifici o vacanta intr-o locatie speciala.

Orase precum Paris, Perugia, Parma sau Budapesta, organizeaza in aceasta perioada festivaluri care de care mai minunate.


Parma, Italia

Incepand cu data de 1 octombrie, va incepe Festivalul Verdi. Acesta este unul dintre cele mai mari evenimente culturale din intreaga Italie. Concerte de opera, muzica clasica si expozitii vor anima orasul pana la sfarsitul lunii, mai exact pana pe 28 octombrie. In plus, aici te vei bucura de temperaturi moderate, care nu te vor stresa, obosi sau care nu iti vor cauza stari de rau.

Parma este un oras minunat si face parte din regiunea Emilia-Romanga. Acesta este locul natal al unor artisti renumiti precum Giuseppe Verdi (unul dintre cel mai importanti compozitori de opera din Italia).

Sitges, Spania

Un alt oras european, un alt eveniment important. Daca esti pasionata de filme si nu ratezi nicio noutate, viziteaza Sitges in primele saptamani ale lunii octombrie. Aici vei putea asista la Festivalul de Film din Catalonia. Prima editie a evenimentului a avut loc in anul 1968, iar de atunci acesta se desfasoara in fiecare an.

Orasul Sitges este situat la 35 de kilometri de Barcelona, iar daca ajungi aici trebuie sa vizitezi cartierul vechi, Biserica din Bartolomeu si Muzeul Can Llopis care reproduce stilul de viata al familiilor catalane din timpul Romantismului.

Perugia, Italia

Un festival aparut recent in Italia este acela in care se sarbatoreste ciocolata pura, facuta fara uleiuri si grasimi. Eurochocolate Festival a adunat anul trecut mai mult de 1 milion de vizitatori.

Perugia este un oras care si-a pastrat foarte bine aspectul medieval, iar in zilele noastre a ajuns sa fie o zona multiculturala. Orasul este unul dintre cele mai primitoare orase ale Italiei, asa ca in mod sigur te vei simti foarte bine aici.

Regiunea Beaujolais, Franta

Daca doresti sa gusti din cele mai bune vinuri din lume, toti cunoscatorii ti le vor recomanda pe cele frantuzesti. In fiecare an, in a treia zi de joi din luna octombrie, au loc in jur de 120 de festivaluri in cinstea vinurilor Beaujolais. In cadrul lor poti participa la focuri de artificii si degustari de vinuri,poti asculta muzica buna si intalni la tot pasul oameni veseli.

Budapesta, Ungaria

Intre 8 - 17 octombrie are loc Festivalul de Toamna din Budapesta. Cu aceasta ocazie, ajuns in Budapesta, poti participa la tot felul de programe artistice care includ muzica, spectacole de teatru, filme, dansuri, poezie si fotografie. Festivalul a luat nastere in anul 1992, iar de atunci a evoluat si s-a dezvoltat astfel incat sa ajunga sa fie un spatiu de intalnire perfect atat pentru artisti, cat si pentru turisti.

Paris , Franta

Tresari numai cand auzi cuvantul "ciocolata"? Atunci mergi in aceasta toamna la Paris si rasfata-te la "Salon du Chocolat" intre 20 si 24 octombrie. Vei putea explora ciocolata si vei putea experimenta nenumarate retete si arome.

In plus, Parisul este deja recunoscut ca un oras al experientelor infinite din orice domeniu, experiente de care te poti bucura nestingherita, in orice perioada a anului.

Autor: Ana-Maria Dragota

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Atitudine - TU
  • person

    "http://luiza.zboara.eu - sau - fericirea daruita de copii"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right