Be(er) my Valentine!

Be(er) my Valentine!
  calendar_month        
Blonda, bruna sau roscata, imbietoare, cu gust dulce sau amarui, de o claritate combinata cu acidul fin al personalitatii sale complexe, mirosul ademenitor si echilibrul aromelor...

Cine spune ca berea (la ce altceva va gandeati?!) nu poate fi ingredientul perfect de Ziua Indragostitilor?


Berea este o bautura populara, indragita deopotriva de femei si barbati, numai buna sa completeze un meniu delicios savurat alaturi de persoana iubita.

In plus, nu trebuie sa iti faci nicio grija legata de silueta, deoarece berea nu contine pic de colesterol si este foarte saraca in zaharuri. Dimpotriva, consumata cu moderatie, berea face parte dintr-o dieta echilibrata, fiind bogata in minerale, vitamine, fibre si substante antioxidante.

Lista tipurilor de bere, foarte atractiva, cu siguranta te va convinge inca o data ca berea este pe drept considerata o bautura la moda, perfecta pentru o multitudine de ocazii...

Alt - este o bautura neagra sau purpurie, fabricata prin metoda fermentatiei drojdiei in straturile superioare, care se produce in Dusseldorf si in cateva orase din nordul Germaniei.

Biere de Garde - este obtinuta tot prin fermentarea la suprafata si se pastreaza in ambalaje de sticla cu dop. Acest tip de bere se intalneste in nordul Frantei si are un termen de valabilitate mai lung in comparatie cu alte beri.

Cask conditioned ale - este un stil exclusiv angelican. Aceasta bere nu este pasteurizata si se comercializeaza doar la draft. Stiluri asemanatoare cu aceasta bere mai pot fi intalnite in Belgia, Franta sau Germania.

Lambic - sunt berile unice intalnite in Belgia, produse printr-un proces de fermentare spontana. Infuzia la malt se lasa descoperita in aer liber, iar procesul de fermentare se intampla cu ajutorul drojdiilor salbatice din aer. Pentru rafinarea gusturilor, se adauga, de obicei, arome de fructe, mai ales de cirese sau zmeura.

Pilsner - este berea cea mai raspandita in Europa.

Staut and porter - este stilul clasic de fabricare a berii din malt prajit pentru a da bauturii o culoare neagra.

Trappiest beer - este berea fabricata in abatiile Chimay, Orval, Rochefort, Westmalle, Westvleteren din Belgia sau in manastirea Koningshoeven din Olanda.

Wheat beer - sunt berile fabricate cu cel putin 50% grau. Acest stil de bere este tipic in sudul Germaniei. In partea de nord gasim berea alba, caracterizata printr-o slaba concentratie de alcool si putina aciditate.


Surse:
1. Efectele consumului de bere, editata de Asociatia Berarii Europei, editia a 4-a, 2008
2. Berea. Traditie si modernitate, editata de Asociatia Berarii Romaniei
3. Brosura editata de Asociatia Berarii Romaniei, editia 2008

Alte articole despre
Recomandari