Beneficiile unui jurnal personal

Beneficiile unui jurnal personal
  calendar_month        
Cand eram in clasa a 8 a un profesor mi-a spus ca aproape toti oamenii inteligenti din lume detin un jurnal personal.

Nu prea am crezut asa ceva. Probabil asta pentru ca acel profesor ne-a obligat practic sa tinem un asemenea caiet cu evenimente m-a facut sa devin sceptica.

Acum cateva luni in urma insa, am realizat ca avea dreptate. Am aflat ca Leonardo Da Vinci a avut cateva notite despre viata sa. Asta nu inseamna ca doar geniile tin un jurnal, dar exista o corelatie intre a pastra un jurnal si creativitate.

Am decis sa tin si eu unul. M-am gandit sa impart cu voi cateva beneficii in a avea un jurnal.

Organizarea gandurilor

Nu m-am gandit niciodata ca am sa reusesc sa-mi pun in ordine gandurile din mintea mea. Am inceput insa sa le scriu pe un caiet si sa le analizez si chiar as putea spune ca am mintea mult mai limpede acum.

Alternative nestiutie

Scriind despre o problema anume si analizand in profunzime situatie am ajuns sa realizez ca pot gasi mai multe solutii decat mi-am imaginat.

Constientizare

Cand am inceput sa scriu cu detalii multe am realizat ca unele sunt irelevante si ca ma induc in eroare. Multe dintre ele am decis sa le dau deoparte pentru a putea vedea un eveniment mai obiectiv.

Mai putin timp in fata Tv-ului

Acest fapt este foarte bun chiar. Jurnalul ma tine departe de acest microb numit televiziunea.Mai putina inhibare

In jurnal pot scrie orice pentru ca nu trebuie sa stie nimeni ca am asa ceva. Pot scrie lucruri pe care nu m-as simti comfortabila sa le spun celorlalti.

Mai putine griji

Cand stiu ca am gandurile toate scrise in jurnal asta ma lasa sa ma gandesc si la alte probleme fara sa uit nimic. Stiu ca acolo sunt scrise si in siguranta.

Mai putin stres

Inainte ma stresa ca nu reuseam sa ma gandesc la toate o data. Acum le pot lua pe rand gandurile, n-am cum sa le uit, pentru ca le-am scris.

Distractiv

Cand recitesti ce-ai scris dupa mult timp este foarte amuzant sa vezi cum gandeai si ce-ai facut.
Recomandari