Ce sa pun la vedere?

Ce sa pun la vedere?
  calendar_month        
Nimic mai obositor decat sa mergi pe strada si sa vezi in jurul tau doar copii mai mult sau mai putin reusite a ceea ce spun revistele de moda ca se poarta. Atatea haine la indigo te fac sa crezi ca toti oamenii pe care ii intalnesti nu sunt decat papusi lipsite de personalitate proprie. Am vazut la un moment dat un film SF in care se produceau pe banda manechine vii pentru a fi folosite ? toate la fel, toate fara expresie, toate perfecte, dar atat de moarte... Nu cred ca a fost intentia lor sa il faca film de groaza, dar nici un alt film m-a speriat asa tare.

De atunci nu mai cred ca trebuie sa ne imbracam frumos, ci sa ne imbracam ca si cum ne-am purta sufletul la vedere. Esti intr-o perioada neagra in care tragedia pare singurul mod de interpretare a realitatii? Atunci arata asta prin ceva mai mult decat cearcanele adanci si lipsa zambetului. O fi reverse psichology sa iti pui un roz si o tona de fard dar ma indoiesc ca tine; poate doar te va face sa vezi si mai profund diferenta dintre starea de spirit si ceea ce transmiti.

Nu mi se pare anormal sa porti un tricoul foarte des, sa devina parte din fiinta ta, din identitatea pe care o ai ? o a doua piele. Nu mi se pare anormal sa asociezi o haina cu o stare de spirit, cu o iubire, cu o speranta. Nu mi se pare ca ar trebui ca ceea ce `se poarta`, `se asorteaza`, `se cade` sa iti schimbe obisnuinta de a purta zi de zi o bratara, chit ca ieri ai fost la bazin si azi la un cocktail. Daca tot nu suntem vedete sa ne bucuram de asta, sa fim ceea ce suntem, fara a apela la sfaturile celor care tind sa ne transforme in papusi. Nu spun ca sfaturile nu ar fi bune si de dorit (prostul gust e la fel de des intalnit ca `moartea si taxele`), dar daca nu sunt trecute prin filtrul propriu devin zadarnice.

Hmm... ar poate simplu sa faci asta daca presiunea sociala nu ar fi atat de mare. Adesea suntem judecati dupa ceea ce purtam. Ma intreb cum ar reactiona lumea de pe strada daca as iesi cu un fluture mare pe fata, asa cum am facut la ultimul festival de la Sighisoara. Si nu e doar aceasta nedorita atragere a atentiei, mai este autocategorisirea ? fara gust, sarac, lipsit de imaginatie, etc...

Cer parerea unor barbati - unul spune ca hainele sunt o conventie sociala, poate mai natural ar fi sa nu le mai purtam (mai, mai, nu stiu ce sa cred, dar puteti citit articolul ...); altul imi spune - a, acele chestii pe care le folosesti ca sa te acoperi! Simplu tare pentru ei! Nu si pentru noi. Asa ca revenim la vesnica intrebare: ce sa pun la vedere?

Recomandari