Ce se intampla in creierul nostru atunci cand ne indragostim

Ce se intampla in creierul nostru atunci cand ne indragostim
  calendar_month   update 11 Feb 2014, ora: 16:40      
Simti fluturi in stomac? Iti transpira palmele cand te intalnesti cu el? Nu poti dormi la gandul ca trebuie sa va intalniti?

Senzatiile aparent inexplicabile pe care le traim atunci cand indragosteala pune stapanire pe noi se datoreaza schimbarilor care au loc in neurotransmitatorii din creier

"Unul dintre motivele pentru care dragostea iti da o senzatie atat de placuta este implicarea mai multor hormoni responsabili chiar cu acest lucru: senzatia de bine. Dopamina, neurotransmitatorul din striatum responsabil de cautarea de recompensa, este cu siguranta implicat in senzatia de indragostire", explica psihologul Abigail Marsh, de la Universitatea din Georgetown.

De ce nu iti gasesti marea dragoste? 4 trucuri care te pot ajuta, in noul an!

"Hormonul specific pentru intregul proces de indragostire, specific pentru reactia primita, este oxitocina. Precum si o neuropeptida strans apropiata, numita vasopresina" (...)

"Oamenii care trezesc sentimente romantice in noi provoaca de asemenea o crestere in nivelul de dopamina atunci cand descoperi acea persoana alaturi de care vrei sa ramai". , adauga psihologul, citat de Business Insider.

Totusi, intregul proces al indragostirii ramane in mare parte invaluit de mister. Modul exact in care se declanseaza aceste schimbari chimice nu este deocamdata cunoscut.

Recomandari