Cei mai excentrici oameni

Cei mai excentrici oameni
  calendar_month        
Toti iubim oamenii excentrici, mai jos veti gasi cativa dintre cei mai excentrici oameni.

Hetty Green
1834 - 1916

Hetty Green a fost desemnata si Witch of Wall Street. Cu ajutorul afacerii ei a castigat atat de multi bani incat devenise cea mai bogata femeie a vremii. Cand fiul ei s-a imbolnavit a mers la un spital care oferea suport oamenilor saraci, deghizata. Cand cei de acolo au descoperit cine e, a plecat spunand ca isi va ingriji fiul singura. Din pacate nu a facut-o prea bine, pentru ca acesta a facut cangrena si i s-a amputat un picior. Se spune ca purta mereu aceeasi rochie neagra si isi schimba lenjeria intima doar cand aceasta se deteriora. Se muta mereu de la New York la New Jersey pentru a evita sa plateasca taxe.

89661.jpg

William Archibald Spooner
1844 - 1930

William Archibald Spooner va fi amintit pentru totdeauna in istorie pentru problema sa lingvistica cunoscuta sub termenul de "spoonerism". Aceasta problema se manifesta astfel: persoana care sufera inlocuieste literele din cuvant. William spunea asa: "Go and shake a tower, insemnand: Go and take a shower.

Alte exemple:

"Mardon me padam, this pie is occupewed. Can I sew you to another sheet?" (Pardon me, madam, this pew is occupied. Can I show you to another seat?)
"Let us glaze our asses to the queer old Dean" (…raise our glasses to the dear old Queen)
"We'll have the hags flung out" (…flags hung out)


Simeon Ellerton
1702 - 1799

Simeon Ellerton a fost un fanatic pentru fitness. Pentru ca iubea sa mearga pe jos pe distanta lungi i se ofereau job-uri ca dus scrisori sau curierat. In frecventele sale calatorii isi aseza pe cap pietre care le folosea pentru a-si construi casa. Dupa ce si-a terminat casa, a continuat sa care pietre pe cap deoarece era obisnuit cu aceasta activitate.

John Christie


1882 - 1962

John Christie este cunoscut ca fiind un om foarte excentric. Daca se afla intr-o sala de opera si i se facea cald isi rupea manecile sacoului sau venea incaltat cu tenisi uzati. Detinea 180 de servetele, 110 camasi si desi dadea milioane de bani pentru productiile de opera prefera sa calatoreasca la clasa a 3 a si sa-si care singur bagajele pentru a evita sa dea bacsis.

Oscar Wilde
1854 - 1900

Oscar Wilde este cu siguranta cel mai cunoscut din lista noastra si pe buna dreptate. Pe vremea in care studia la Oxford, Oscar se plimba pe strazi cu un homar in lesa.

Din pacate relatia sa cu Lord Alfred Douglas a pus capat carierei sale briliante, fiind dus la inchisoare si acuzat de sodomie.


Citeste aici partea a II-a!

Recomandari

Newsletter Ele.ro

O imagine de sine mai buna
  • person

    ""risti si castigi""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right