Cele mai bizare fobii

Cele mai bizare fobii
  calendar_month        
Toti avem fricile noastre, insa acestea de mai jos sunt cu adevarat ciudate.

Frica de Papa

Sindromul se numeste Papaphobia: o frica patologica si anormala. Simptomele sunt sufocarea sau din contra respiratia foarte rapida, bataii ale inimii neregulate, transpiratie abundenta, ameteala. Aceasta fobia se poate manifesta si cand persoana care sufera este in apropierea unui preot.

Frica de caderea parului

Daca ti se pare ca vezi un fir de par in supa ta e ok, dar daca ti se pare ca vezi fire de par peste tot s-ar putea sa suferi de Trichophobia. Aceasta frica se manifesta atunci cand incepi sa devii agitat si nervos pentru ca vezi fire de par cazute peste tot.

Frica de a ramane fara telefon

Cum te simti cand telefonul tau nu are semnal? Ai putea sa-ti inchizi telefonul pentru o zi intreaga? Daca intri in panica cand ti s-a terminat bateria sau nu mai ai credit s-ar putea sa suferi de sindromul numit Nomophobia.

Frica de a fi privit de altii

Fobia se numeste Scopophobics, iar cei care sufera de aceasta au tendinta de a evita locuri cu multi oameni. Nu suporta ideea ca cineva s-ar putea uita la ei mai mult de cateva secunde. Chiar si simplul fapt de a conduce masina poate fi foarte dificil pentru cei care sufera de aceasta fobie.Frica de oglinzi

Aceasta fobie se manifesta prin frica de a te privi in oglinda si de a vedea propria imagine. Aceasta fobie este intalnita la oamenii foarte introvertiti care le este frica sa se cunoasca, atat fizic cat si psihic.

Frica de a voma

Vomitophobia este frica de a voma sau de a fi in preajma altora cand vomita. In cel mai rau caz, cei cu asemenea fobie evita sa manance la restaurant sau sa socializeze la petreceri. Multi chiar evita sa manance orice, de aceea cei mai multi dintre ei sufera de anorexie.

Frica de numarul 13

Cea mai comuna frica, dar si cea mai normala, este frica de numarul 13. Si chiar de Vineri, 13. Mai exista si frica de numarul 4, iar aceasta este foarte raspandita in China, Japonia si Korea.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

  • person

    "never say never"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right