Cele mai comune experiente paranormale

Cele mai comune experiente paranormale
  calendar_month        
Experientele paranormale sunt mult mai obisnuite decat am fi tentati sa credem. Cuvantul 'paranormal' se refera practic la acele experiente situate dincolo de intelegerea normala umana a lucrurilor sau dincolo de posibilele explicatii stiintifice. Experientele paranormale se intampla unei varietati largi de oameni din lume in fiecare zi. Acestea au fost si vor fi intotdeauna inconjurate de mister si chiar infricosatoare pentru aceia ce le experimenteaza.

Fie ca credeti in fenomene paranormale sau nu, cei mai multi dintre cei care au raportat o astfel de experienta sunt convinsi ca au trait-o cu adevarat, de aceea ne-am propus sa aruncam o privire asupra celor mai comune experiente paranormale raportate de-a lungul timpului.

Calatoriile astrale

Calatoria astrala este o experienta care este descrisa adesea ca o calatorie a esentei, a spiritului in afara corpului uman. Viteza calatoriei spiritului este practic comparabila cu cea a luminii si poti atinge cele mai indepartate destinatii intr-o fractiune de secunda.

Destinatiile pot fi si ele dintre cele mai obscure - exista oameni care raporteaza ca ar fi calatorit pana la tulpina unei flori sau in urechea unei alte persoane. O data ajunsi acolo, sustin ca ar fi fost capabili sa vada, sa auda si sa invete lucruri despre care altfel nici nu ar fi stiut. Totusi, aceasta stare poate fi comparata mai degraba cu o stare de hipnoza sau de meditatie adanca in care singurul care paraseste locul si timpul prezent este gandul.

Mesaje pe patul de moarte

De multe ori, cei aflati pe patul de moarte le transmit mesajul final celor vii aflati langa ei, incercand sa ofere un ultim indemn de intelepciune sau ceva sa ii faca sa zambeasca si sa isi aduca aminte de ei. Pentru asta, cei aflati pe patul de moarte ies adesea din stari aproape catatonice pentru a-si transmite mesajul dupa care parasesc lumea.

Fantome

Fantomele fac parte din cultura populara din cele mai vechi timpuri, si se regasesc in vietile noastre ale tuturor, fie ca le acceptam sau nu. Si asta pentru ca fantomele au reusit sa ne polarizezein doua parti - cei care cred sau care sustin cu tarie ca au vazut la un moment dat o fantoma, si cei pentru care astfel de povesti sunt numai fantezii izvorate din minti needucate si prea angrenate in superstitii. Oricum ar fi, cert este ca fantomele sunt prezente peste tot, in povestile din jurul unui foc de tabara, in filmele de la Hollywood, in Stirile de la ora 5 sau in jocul nevinovat al copiilor.

61931.jpg

Si-au vazut moartea cu ochii

Experientele ce presupun apropierea mortii (Near Death Experience) sunt unele dintre cele mai comune experiente 'paranomale'. Practic, in timpul acestora individul se simte atras catre o sursa centralizata de lumina intensa, ce actioneaza ca un magnet asupra lor. Sunt multe persoane care au fost in moarte clinica timp de cateva minute inainte de a reveni, in mod inexpicabil, la viata, si sunt persoane care s-au trezit diontr-o data ca dintr-un somn dupa ce au fost dusi la morga. Experienta mortii este totusi inteleasa numai de aceia care au finalizat acest proces.

Vise precognitive

De-a lungul istoriei au existat numerosi psihologi care s-au specializat in interpretarea viselor. Psihologic vorbind, visele nu au legatura cu premonitiile, ci sunt izvorate din subconstientul nostru, din temerile, dorintele, experientele noastre. Totusi, in intreaga lume sunt persoane care experimenteaza aceste vise precognitive, care uneori se infatiseaza sub forma de avertizari iar alteori sub forma de invitatii, care le ofera un mare avantaj. Si chiar daca visele lor nu sunt de fapt premonitii ci doar subconstientul lor in actiune, trebuie sa recunoastem ca acei oameni au o intuitie foarte puternica pe care nu se tem sa o asculte.Experientele paranormale sunt foarte comune, si multi oameni sunt suficient de deschisi pentru a nu fugi de ele, ci le imbratiseaza si incearca sa invete ceva din ele. Desigur, exista si acel tip de oameni care sunt atat de de prinsi in superstitii izvorate din constientul colectiv incat sunt in stare sa dezgroape bietii defuncti convinsi ca s-au intors printre cei vii sub forma de strigoi. E bine intotdeauna sa-ti pastrezi in strop de ratiune dar fara a-ti ignora instinctul. Iar data viitoare cand ti se intampla ceva neobisnuit, pastreaza-ti mintea deschisa si incearca sa-ti dai seama exact ce incearca sa-ti spuna. Ai putea invata ceva din asta.


Ele.ro a lansat primul serial interactiv din .ro: La mana ta. Vizioneaza episodul pilot !

Alte articole despre
Recomandari