Cine isi serbeaza ziua de Florii?

Cine isi serbeaza ziua de Florii?
  calendar_month        
Este cunoscut faptul ca de Florii, foarte multe persoane isi serbeaza ziua numelui. Daca ai un nume care reprezinta si denumirea unei flori, a unei plante sau pur si simplu te numesti Florin sau Florina, de Florii este ziua ta!

Insa nu multe persoane stiu ca, de Florii, mult mai multe persoane isi pot serba onomastica. Persoane cu nume de flori mai putin cunoscute, cu nume de plante decorative sau arbusti.

Persoane care nici nu stiau pana acum ca isi pot serba ziua numelui in ultima duminica pana in Paste, in duminica Floriilor.

Asadar, cine isi poate serba ziua de Florii? Persoanele care se numesc:

Florina si Florin La fel si derivatele acestor nume, cum ar fi : Florian, Floriana, Florentin, Florentina, Florica, Flori.

Viorel si Viorica La fel si derivatele acestor nume: Viorela, Violeta. Corespondentul numelor este frumoasa florae de primmavara, de culoare mov, violeta.

Crina si Crin Mai des intalnit numele in varianta feminina, avand drept correspondent impunatoarea floare cu acelasi nume.

Narcisa si Narcis Cei ce poarta numele parfumatei flori albe, vestitoare a primaverii, alaturi de ghiocel.

Camelia Purtatoarea numelui are drept simbol florile albe si parfumate ale cameliilor, planta sensibila si pretuita in cultura japoneza.

Crenguta, Codruta, Codrut, Liana De Florii, isi serbeaza ziua si cei al caror nume semnifica natura si vegetatia ei.

Angelica si derivatul ei, Angela Mai putin cunoscuta, floarea de angelica isi are originile in Siria si este folosita adesea macinata sub forma unei pulberi fine, de culoare verzuie.Utilizata la prepararea siropurilor si la aromatizarea unor lichioruri, ea confera acestora un parfum puternic, distinct, de iarba aromata.

Iris Floarea de iris este binecunoscuta dupa forma specifica si culorile distincte.

Sanziana Multe Sanziene isi serbeaza ziua numelui de sarbatoarea sanzienelor, pe 24 iunie, insa altele prefera de Florii, caci au nume de floare.

Anemona Un nume mai putin intalnit, insa cu o semnificatie aparte. Floarea de anemona este mai bine cunoscuta drept floarea Pastelui, nume atribuit in mare parte datorita perioadei de inflorire, exact in preajma Pastelui, intre 15 martie si 10 mai.

Margareta Persoanele numite asa au ca simbol cea mai cunoscuta floare de camp, a carei legenda vorbeste despre o printesa foarte frumoasa, promisa regelui Florilor, care se indragosteste de un print si cu care fuge in lume.

Lacramioara Nume destul de rar, ea are drept corespondent o floare de o gingasie aparte, cunoscuta popular sub denumirea de margaritar, avand un miros puternic si o infatisare distincta.

Romanita Nume malitios si deosebit, putine persoane stiu ca el vine de la floarea de romanita, care este denumirea populara a vestitului musetel, binecunoscuta planta medicinala si terapeutica.

Hortensia Nume destul de rar, el aduce sub lupa floarea de hortensie, planta ornamentala spectaculoasa cu flori mari, prinse in buchete.

Delia Numele vine de la floarea numita dalie, planta ornementala cunoscuta popular si sub denumirea de gherghina.

Olivia Putine persoane care se numesc Olivia stiu ca in ziua de Florii, isi pot sarbatori numele, care semnifica cunoscutul arbust de maslin.

Laurentiu Numele lor vine de la planta numita laur, din ale carei frunze se faceau coroanele puse pe capul invingatorilor.Brandusa Numele simbolizeaza floarea de culoare mov, ce apare, alaturi de ghiocel, primavara, sau toamna, pe campii si dealuri umbroase.

Autor: Diana P.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

melodii
  • person

    "Cultura"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right