Cine suntem?

Cine suntem?
  calendar_month        
Cine are dreptate ? Si de ce?

Am observat ca cine are tonul vocii mai ridicat, acela pare sa aiba ultimul cuvant. Ce-i drept, e si dificil sa acoperi toate persoanele care in acest fel incearca sa isi ascunda diverse complexe. Dar reusesc sa se impuna chiar si in grupuri cu oameni mai inteligenti...

Se intampla ca unele persoane care o buna bucata din viata au avut stima de sine si fata de ceilalti, pe parcurs sa ajunga la concluzia ca poate sunt mai castigati cu cat sunt mai nesimtiti, dupa exemplul urlatorilor de mai sus. Atata timp cat nu impartasesti aceleasi idealuri pe care le au aceste persoane, probabil ar fi ideal daca le-ai evita cat de mult, chiar daca nu reusesti sa iti spui parerea pana la capat.

Cine suntem?

Cum putem sa ne cunoastem pe noi insine si pe ceilalti?
Intr-o lume plina de subiectivism, aparente si pareri mai putin proprii, unde egoismul si proasta crestere sunt cuvinte cheie pentru reusita, crezi ca ai sanse sa descoperi cine suntem noi cu adevarat? Trebuie sa te integrezi in societate, desigur, dar cine accepta pe cineva diferit de majoritatea? La fel se intampla si cu ceilalti, suntem deci cu totii niste actori, mai buni sau mai rai.

Lupta pentru supravietuireCateodata raman surprinsa cat de multa rautate traieste in cate un individ, de parca singura lui placere este sa-i submineze pe ceilalti. Parem niste indivizi orbiti de lupta pentru supravietuire. Desigur ca resurse ar fi destule astfel incat sa traiasca decent un numar mult mai mare de oameni decat o fac momentan.

Desigur, acest lucru nu se intampla, deoarece ne izbim de nebunia unora, ca altceva nu stiu ce poate fi, sa se bucure de lucruri care le prisosesc, care nu-si motiveaza decat dorinta de surprinde, de a demonstra cine e seful. Personaje limitate.

Lucrul in echipa

De multi ani imi doream o echipa, pentru care sa dau cat mai mult si in care sa mi se recunoasca eforturile. Si inca mi-o doresc. Poate pentru ca socializarea, colegialitatea, aceste subiecte atat de dorite si aclamate, sunt cutite cu doua taisuri.

A fi comunicativ inseamna a discuta cu ceilalti despre ceea ce se doreste sa afle mult mai oameni. Sa lasi pe ceilalti sa te descopere, pentru a le oferi sansa sa te sape mai bine. Si daca nu o vei face, va fi si mai rau.

Niciodata nu vom fi buni pentru cel de langa noi, cu atat mai mult atunci cand isi simte lezate interesele proprii. Te intrebi poate, de ce se pune asa mult accent pe socializare, cand nu se investeste nimic in ea? Pentru ca cei mai multi dintre noi se pliaza pe ceea ce cere moda si nu isi pot concepe propriile idei, de frica poate sa nu fie marginalizati; fiind fiinte sociale, luptam, cateodata prea mult, pentru un statut cat mai bun.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Nu e verde dar...aduce fericirea!
  • person

    "http://luiza.zboara.eu - sau - fericirea daruita de copii"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right