Coabitarea - pro sau contra

Coabitarea - pro sau contra
  calendar_month        
Coabitarea este definita ca "doua persoane necasatorite, de sex opus, care traiesc impreuna".

O alta definitie este "doi colegi de camera care impart toate responsabilitatile si spatiul, fara a avea angajamente formale, juridice".

Observam o masiva schimbare culturala, unde dragostea si romantismul au lasat loc unor noi forme de exprimare.

Oficializarea legala a unei relatii nu mai este atat de improtanta precum era in urma cu, sa spunem, 20 de ani.Beneficiile coabitarii sunt, printre altele, disponibilitate sexuala, impartirea chiriei si a altor cheltuieli, tinerea separata a banilor, mai mult timp liber pentru fiecare, evitarea problemelor ce pot aparea in cazul unui divort.

Intre 1975 si 1995, parerea studentilor in ani terminali (din Statele Unite) ca e mai bine ca un cuplu sa stea impreuna o perioada inainte de a oficializa relatia a crescut de la 35 la 59 %.

Problema este complicata si din punctul de vedere al Bisericii, daca ne gandim ca mai mult de jumatate din cupluri isi incep viata impreuna prin coabitare.

Cei mai multi considera ca locuitul impreuna inainte de casatorie e o idee buna, pentru ca aceasta e considerata un fel de "perioada de proba".

Exista insa si numeroase studii, aparute relativ recent, care incearca sa arunce o lumina negativa asupra coabitarii, spunand ca aceasta creste sansele ca relatia ulterioara, cea de casatorie, sa fie compromisa.

In ziua de azi, cele mai multe cupluri aleg coabitarea nu pentru ca ar fi anti-casatorie, ci pentru ca sunt anti-divort.

Daca aceasta forma de convietuire nu era privita cu ochi buni in urma cu 2-3 decade, acum este probabil cea mai raspandita forma de convietuire.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Criza Mondiala
  • person

    "mai puternic"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right