Creme de protectie

Creme de protectie
  calendar_month        
Un prieten imi spunea cu cateva zile in urma, ca totul se reduce la oamenii pe care- i intalnesti. Eu nu cred.
Poarta creme de protectie.
Daca ti-as putea oferi un singur sfat pentru viitor, la creme de protectie as face referire.
Bucura-te de puterea si frumusetea tineretii; nu vei intelege valoarea lor pana nu dispar.
Dar crede-ma, in douazeci de ani te vei uita retrospectiv la poze cu tine intr-un fel pe care nu ti-l imaginezi acum si te vei gandi cat de multe posibilitati iti stateau la dispozitie si cat de bine aratai.

Nu esti atat de grasa pe cat iti imaginezi.
Nu-ti face griji pentru viitor; sau fa-ti, dar e bine de stiut ca a-ti face griji este la fel de efectiv ca a incerca sa rezolvi o ecuatie de algebra prin a mestaca guma. Adevaratele probleme din viata ta sunt lucruri care pana la momentul actual nici nu ti-au trecut prin minte; genul de probleme care te fac sa stai cu storurile trase intr-o joi lenesa. Fa in fiecare zi un lucru care sa te sperie.
Canta.
Nu fi nemiloasa cu inimile altor oameni, nu raspunde oamenilor care sunt nemilosi cu inima ta.

Spala-te pe dinti cu regularitate.

Nu-ti pierde vremea cu gelozii. Uneori esti inainte, alteori esti in urma, cursa este lunga, iar in final esti doar cu tine. Adu-ti aminte complimente pe care le primesti, uita jignirile, nu califica. Daca reusesti sa faci asta, spune-mi si mie cum ai facut. Pastreaza-ti vechile scrisori de dragoste, arunca-ti vechile extrase bancare.
Fa sport.
Nu te simti vinovata daca nu stii ce sa faci cu viata ta. Cei mai interesanti oameni pe care i-am cunoscut nu stiau la douazeci si doi de ani ce sa faca cu viata lor. Unii dintre cei mai interesanti oameni de patruzeci de ani pe care-i cunosc, inca nu stiu. Primeste sfaturi, fii intelegatoare fata de nevoile tale, iti vor lipsi cand nu vor mai fi.
Poate te vei casatori sau poate nu, poate vei avea copii, sau poate nu, poate vei divorta la patruzeci de ani, poate vei valsa la a saptezeci si cincea aniversare a casatoriei tale; orice ai face, nu te congratula prea mult, nici nu te blama pe de alta parte. Alegerile tale sunt jumatate de sansa. La fel sunt si ale tuturor celorlalti.

Bucura-te de corpul tau, foloseste-l in toate felurile in care poti, nu te teme de el sau de ce alti oameni gandesc despre el, este cel mai de pret instrument pe care-l vei avea vreodata. Danseaza.
Chiar daca nu ai alt loc in care s-o faci, decat in sufragerie. Citeste instructiunile, si chiar daca nu le urmezi, nu citi reviste de frumusete, nu te vor face decat sa te simti urata.

Cunoaste-ti parintii, nici nu vei realiza cand vor fi plecati pentru totdeauna. Poarta-te frumos cu surorile si fratii tai, sunt cea mai buna legatura a ta cu trecutul, si oamenii care cel mai probabil iti vor sta alaturi in viitor. Intelge ca prietenii vin si pleaca, dar cu cativa dintre ei, foarte putini, vei ramane pe viata. Munceste din greu sa iti umpli golurile din geografie, si intelege-ti stilul de viata. Cu cat inaintezi in varsta cu atat vei avea mai multa nevoie de oamenii pe care i-ai cunscut cand erai tanar.

Traieste in Bucuresti o data, dar pleaca inainte sa te faca dur. Traieste in vestul tarii o data, dar pleaca inainte sa te faca moale.
Calatoreste.
Cu exceptia unor adevaruri fundamentale, preturile vor creste, politicienii vor bate campii, tu insati vei imbatrani. Si cand o vei face, vei fantaza ca atunci cand erai tanara, preturile erau rezonabile, politicienii erau nobili, iar copiii isi respectau parintii. Respecta parintii tai.
Nu te astepta ca altcineva sa te sprijine. Poate vei avea un cont de pensie, poate vei avea un partener de viata bogat. Dar nu vei sti niciodata cand oricare dintre ele poate disparea. Nu te juca prea mult cu parul tau.
Sau pana la patruzeci de ani va arata de optzeci si cinci.
Fii atenta sfaturile cui le asculti, dar ai rabdare cu cei care le ofera. Sfaturile sunt o forma de nostalgie, a le impartasi este ca atunci cand vopsesti peste parti urate ale vietii sau experientei tale, si le reciclezi ca sa le spui mai departe.Dar crede-ma, cand iti spun despre cremele de protectie...

Recomandari