De ce iubim Norvegia

De ce iubim Norvegia
  calendar_month        
Visez de foarte mult timp sa ajung in Norvegia, dar nu am avut ocazia pana acum. Pe langa faptul ca Norvegia atrage turisti in special datorita trecutului istoric, exista o multime de alte lucruri pentru care merita sa o vizitezi.

Cel mai lung tunel stradal se afla in Norvegia
Tunelul se numeste Laerdal si are o lungime de peste 24 km. Acest tunel leaga orasul Oslo de Bergen. Este si printre singurele tuneluri din Europa pentru care nu esti obligat sa platesti o taxa de trecere. La fiecare 5 km exista spatii de odihna, asemenea unor pesteri.


Aurora boreala
Aurora boreala se poate vedea cel mai bine deasupra regiunii arctice, insa exista si alte locuri in Norvegia in care minunatele lumini danseaza pe cer. Datorita "furtunilor" solare care vor avea loc in urmatorii doi ani, aurora boreala se va vedea foarte bine din mai multe puncte ale Norvegiei.

24 de ore de lumina
Vara ar putea sa fie destul de dificila pentru persoanele care nu se pot adapta la lumina timp de 24 de ore. Nu este nimic mai placut decat mersul cu caiacul la miezul noptii, in plina zi. Atata timp cat exista draperii inchise sau masca de ochi, somnul va fi la fel de lin ca pe timpul noptii.

Manastirile
Aceste biserici medievale sunt construite din lemn si dispun de cele mai interesante modele de sculptura in lemn. Absolut orice parte a constructiei este sculptata, incepand de la usi si tocurile ferestrelor, pana la mobilier. Acoperisul este de obicei imbracat cu tigla de lemn in forma de diamante. Aceste cladiri sunt cu adevarat opere de arta.

Golfurile (fiord)
Aceste golfuri s-au format datorita activitatii glaciare si au devenit locuri fantastice de explorare. Feriboturile transporta turistii de pe un mal pe celalalt, pentru a scurta timpul de ocolire al fiordului. Pe langa barcile de transport, in aceste fiorduri se gasesc o multime de barci pentru relaxare, distractie si sport.

Ghetarii
Cel mai mare ghetar din toata Europa se gaseste in Norvegia. Este numit Jostedalsbreen, are o suprafata de 487 km2 si face parte din Parcul National Jostedalsbreen. Apa care curge din acest ghetar in fiordul Sognefjord are o culoare bleu cristalin.

Alte articole despre
Recomandari

Newsletter Ele.ro

Cris
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right