Dependente iesite din comun

Dependente iesite din comun
  calendar_month        
Dependenta de droguri si tigari deja e prea comuna. Noi am adunat alte adictii mult mai ciudate si mai interesante.


89592.jpg

Dependenta de Blackberry

Constant sa-ti verifici mailurile si sa astepti tot timpul sa auzi tiuitul telefonului fac parte din dependenta de blackberry. Expertii spun ca e-mailurile si mesajele text ajuta pe cel caruia ii sunt destinate sa se simta important.

Dependenta de operatiile estetice

Pacientii care nu sunt dependenti de asa ceva se simt bine cand pleaca dintr-o clinica, cei dependenti se gandesc tot timpul la alta si la alta procedura care i-ar putea face sa arate "perfect".

Aceasta adictie la operatii face parte dintr-o tulburare psihologica legata de corpul tau sau de o anumita parte a lui. Un personaj foarte cunoscut care sufera de asemenea tulburare este milionara Jocelyn Wildenstein care a cheltuit peste 4000.000$ pe aceste operatii de-alungul timpului.Dependenta de gheata

Pagophagia este o boala ce consta in obsesia de a mesteca gheata. Oamenii de stiinta spun ca aceasta boala poate aparea datorita lipsei de fier din sange.

Dependenta de inmormantari

Aceasta adictie este unica si nu are nici macar un nume anume. Luis Squarisi , un barbat brazilian, sufera de asa numita boala "adictie pentru inmormantari". In varsta de 42 ani a participat la toate inmormnatarile din orasul sau in ultimii 20 ani si pentru a putea face asta a demisionat de la job.

"Ceea ce a declansat dependenta mea a fost moartea tatalui meu. De atunci dimineata deschid radio-ul si incerc sa aflu cine a murit. Daca nu se spune nimic la radio sun la toate spitalele din oras." spune barbatul. Un localinic declara" Nu vrem ca el sa mearga la terapie, ne asteptam sa-l vedem la toate inmormantarile".

Dependenta de albire a dintilor

Se pare ca unii oameni nu pot inceta in a merge la medic pentru albire de dinti. Atat timp cat aceste lucru este usor de facut si fara dureri, s-a produs o noua dependenta in randul pacientilor. Conform unui studiu in 2006 s-au cheltuit peste 1 bilion $ pentru aceste proceduri.

Recomandari