Dovleacul `fantoma` de Halloween

Dovleacul `fantoma` de Halloween
  calendar_month        
Halloweenul nu va putea fi la fel fara fata sinistra si infioratoare a unui dovleac. Asadar, transforma-ti casa intr-o grota bantuita de aceste forme urmand acesti pasi simpli.

Mentine spiritul traditiei alegandu-ti propriul dovleac protector. Alege acei dovleci sanatosi, care au culoarea portocalie pe toata suprafata.

Taie capacul. Incepe prin a decupa o gaura in partea de sus a dovleacului. Taie cu grija, deoarece la final va trebui sa pui capacul la loc, de aceea, in timp ce tai tine cutitul indreptat cu spre centrul dovleacului.

Curata-l bine. Apoi, folosindu-te de o lingura de lemn, scoate semintele dovleacului. Unde vei realiza fata, incearca sa elimini cat mai mult din pulpa, pana cand vei avea o grosime de aproximativ 3 cm.

Realizeaza fata. Cel mai simplu mod in care poti realiza fata dovleacului este sa o desenezi intai pe hartie si apoi sa o lipesti pe dovleac (ori o poti uda putin pentru a se lipi). Apoi, folosind o carioca deseneaza pe dovleac liniile fetei. La final, inlatura hartia.

Incepe sa tai. Urmand liniile desenate, incepe sa decupezi, folosindu-te de un briceag sau un cutit mic. Trebuie sa ai multa rabdare si indemanare deoarece bucati de dovleac se pot desprinde. Daca se intampla asa ceva, nu trebuie sa o iei de la capat. Folosind un lipici, poti bune bucatile la loc.

Pastrarea. Daca torni apa oxigenata in interiorul dovleacului, acesta se va pastra intact pentru cateva zile. Marginile taiate se vor pastra si ele pentru mai mult timp daca le ungi cu vaselina sau alte substante petroliere.

Iluminarea. Realizeaza un suport de lumanare pe care il prinzi pe fundul dovleacului. In noaptea de Halloween pune o lumanare in suport si aprinde-o. Poti folosi si becuri electrice mici, folosind exact mecanismul unei veioze.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

mi-e o lene...
  • person

    ""ce nu te distruge te face mai puternic"-nietzsche"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right